Huawei testează un smartphone echipat cu propriul său sistem de operare, Hongmeng – surse

Huawei testează un smartphone echipat cu sistemul de operare dezvoltat de companie, Hongmeng, care ar putea fi oferit spre vânzare până la sfârşitul acestui an, a anunţat reţeaua de media chineză Global Times, transmite Reuters, citată de News.ro.
Economica.net - lun, 05 aug. 2019, 07:38
Huawei testează un smartphone echipat cu propriul său sistem de operare, Hongmeng - surse

Lansarea smartphone-ului cu sistemul Hongmeng ar marca un pas major pentru Huawei, al doilea mare producător de smartphone-uri din lume, în condiţiile în care sancţiunile americane pun în pericol accesul companiei la sistemul de operare Android al Google.

Dispozitivul va costa aproximativ 2.000 de yuani (288 dolari), potrivit unor surse citate duminică Global Times. Acest preţ va plasa dispozitivul la nivelul inferior al pieţei smartphone-urilor, potrivit News.ro.

Huawei nu a comentat imediat informaţia, atunci când compania a fost contactată luni de Reuters.

Directorii Huawei au descris anterior Hongmeng drept un sistem de operare proiectat pentru produse conectate la internetul lucrurilor. Luna trecută, compania a anunţat că primele produse importante bazate pe Hongmeng vor fi viitoarea gamă de televizoare inteligente sub brand Honor. Conducerea companiei a minimizat public posibilitatea ca softul să fie folosit la smartphone-uri.

Săptămâna trecută, preşedintele Huawei, Liang Hua, a afirmat, la un eveniment de prezentare a rezultatelor companiei pentru primul semestru al anului 2019, că Huawei a preferat să folosească sistemul Android al Google pentru dispozitivele mobile şi s-a referit la Hongmeng ca parte a strategiei pe termen lung.

Huawei se află în centrul tensiunilor geopolitice dintre Statele Unite şi China începând din luna mai, când preşedintele american Donald Trump a plasat producătorul chinez de dispozitive şi echipamente de telecomunicaţii pe o listă de companii cărora furnizorii americani nu pot să le vândă produse.

Trump a semnalat că sancţiunile vor fi relaxate, dar detaliile sunt puţine. Dacă politicile americane vor fi menţinute, Huawei ar putea pierde accesul la actualizările regulate ale Android.

Veniturile Huawei au crescut cu 23% în primul semestru, parţial datorită cererii puternice de pe piaţa chineză pentru telefoanele mobile ale companiei.

În timp ce vânzările de smartphone-uri Huawei din străinătate au scăzut, în China au urcat cu 31% în termeni anuali, potrivit firmei de cercetare a pieţei Canalys.

Analiştii atribuie performanţele solide de pe piaţa internă parţial calităţii dispozitivelor, care domină de mult timp piaţa chineză a telefoanelor high-end cu sistemul de operare Android, şi parţial patriotismului consumatorilor.

Te-ar mai putea interesa și
Cîțu: Mai sunt 6 locuri libere la ATI. Este nevoie să atingem obiectivul de 1.600 de paturi acum
Cîțu: Mai sunt 6 locuri libere la ATI. Este nevoie să atingem obiectivul de 1.600 de paturi acum
Premierul Florin Cîțu, a declarat la finele unei întâlniri a Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei că, la nivel național, mai sunt disponibile doar 6 paturi ATI. Este......
Bursa de la Bucureşti a câştigat 800 milioane de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat 800 milioane de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat, în această săptămână, 800 milioane de lei din capitalizare, respectiv ...
CNCAV: O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech soseşte luni în ţară
CNCAV: O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech soseşte luni în ţară
511.290 doze de vaccin Pfizer/BioNTech împotriva Sars-CoV2 vor sosi luni în România. Acestea vor fi distribuite în centre ...
INS: Cei peste 5,1 milioane de pensionari au încasat anul trecut 92,3 miliarde de lei
INS: Cei peste 5,1 milioane de pensionari au încasat anul trecut 92,3 miliarde de lei
Statul a plătit anul trecut pensii în valoare totală de 92,304 miliarde de lei, cu 15,4% mai mult decât în 2019. Pensia ...