Huawei va începe vânzarea de mașini electrice bazate pe tehnologia sa proprie

Grupul Huawei a anunțat, la cea de-a 19-a expoziție internațională a industriei de automobile din Shanghai, că va comercializa, alături de compania auto chineză Seres, un vehicul electric, noul model Seres SF5, ce va fi disponibil în magazinele sale din toată China. Este pentru prima dată, când Huawei include ca partener un constructor de autohehicule în ecosistemul său „1 + 8 + N”.
Ion Dobreanu - mar, 20 apr. 2021, 18:09
Huawei va începe vânzarea de mașini electrice bazate pe tehnologia sa proprie

Noul model de mașînă vine ca răspuns la temerile consumatorilor legate de reîncărcarea și autonomia vehiculelor electrice. În aceste condiții Huawei și Seres au creat un nou sistem de extensie a autonomiei. Noul Seres SF5 este echipat cu Huawei DriveONE Three-în-One Electric Drive și oferă flexibilitate utilizatorilor, cu o autonomie de 180 km în modul electric pur pentru a satisface nevoile navetiștilor zilnici din oraș și de peste 1.000 km în modul de autonomie extinsă pentru călătorii pe distanțe lungi.

Seres SF5 are o accelerație de 0-100 km / h în 4,68 de secunde. Performanța vehiculului este, de asemenea, susținută de șasiul ușor din aluminiu și de un sistem avansat de suspensie oferind o accelerație rapidă, un control precis al stabilității și o absorbție superioară a șocurilor.

Sistemul Huawei HiCar permite utilizatorilor să comute între aplicațiile de telefonie mobilă și panoul central de control al vehiculului, oferind în orice situație acces la navigație, muzică și multe altele. Totodată, oferă control vocal interactiv, permițând utilizatorilor să se concentreze pur și simplu pe condus. Huawei HiCar poate, de asemenea, conecta cu ușurință mașina la alte dispozitive inteligente, astfel încât utilizatorii din interiorul vehicului să poată activa acasă aparatul de aer condiționat, televizorul și alte dispozitive.

Sistemul audio surround tridimensional al autoturismului este format din 11 boxe, reglate de tehnicienii Huawei Sound..

Noul Seres SF5 are un mod de reîncărcare de urgență, de la vehicul la vehicul (vehicle–to-vehicle, V2V), care poate furniza energie vehiculelor izolate în zone greu accesibile. De asemenea, mașina este prevăzută cu modul de alimentare cu energie vehicul la încărcare (vehicle-to-load, V2L) pentru aparate radio și alte echipamente.

Seres SF5 îndeplinește standardele de design de siguranță de cinci stele, cu un corp realizat din oțel termoformat de 1500Mpa, cu rezistență ultra-mare, robust și fiabil. În plus, mașina are și conducere asistată automată la nivel L2 +, asistență la trafic aglomerat și multe alte caracteristici. Pentru confortul suplimentar al conducătorului, scaunele din față ale mașinii sunt sport și sunt dotate cu funcții de ventilație, încălzire și masaj.

Noul model va fi disponibil în magazinele Huawei din China începând cu 21 aprilie.

Mașină va putea fi cumpărată în China la prețul de 246.800 de yuani (32.000 de euro) versiune 4WD și 216.800 de yuani (28.000 de euro) versiunea 2WD. Noul SERES SF5 vine în patru culori: Deep Ocean Blue, Charcoal Black, Pearl Pearl și Titanium Silver Grey – împreună cu Midnight Black, Gârneț Red și Ivory White pentru ornamentele interioare.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania are 14 centre de cercetare și dezvoltare în țări precum Statele Unite, Germania, Suedia, Rusia, India și China. Huawei Consumer BG este una dintre cele 3 filiale ale companiei și include smartphone-uri, computere și tablete, dispozitive portabile și servicii cloud etc. Cu peste 33 de ani de experiență în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare consumatorilor de pretutindeni.

Despre Seres

Fondată în 2016 și este una dintre primele mărci din China care stăpânește tehnologia de acționare electrică cu gamă extinsă și tehnologiile de vârf în motoarele din față și din spate, precum și o baterie all-in-one și un sistem de control electronic. Seres are acum peste 1.000 de brevete și aplicații tehnologice. În plus, Seres are o capacitate de producție de model matur și capabilități de integrare a lanțului de aprovizionare. Construită pe industria 4.0, fabrica Seres din Chongqing, China, este echipată cu monitorizare online a procesului de producție complet și deține peste 1.000 de roboți inteligenți, cu automatizare 100% în procedurile cheie de producție.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Interesul românilor pentru reducerea consumului de energie a crescut semnificativ în ultima perioadă, circa 80% dintre români afirmând că au luat măsuri în acest sens sau se gândesc să o......
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă occidentală prezentă pe piaţa rusă, se aşteaptă ca Banca Centrală ...
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 km/h, lansează o rundă de finanţare de 200.000 de euro pe SeedBlink
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 ...
Swisspod Technologies, un startup fondat de doi câștigători ai competiției SpaceX Hyperloop Competition — românul ...
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populaţiei
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populaţiei
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, ...