1EUR = 4.7582 RON | Bucureşti 27 º

IT&C

Huawei va prelua, pentru cinci ani, managementul operaţiunilor de teren ale Vodafone România

Compania Huawei din China va prelua, pentru următorii cinci ani, managementul operaţiunilor de teren pentru reţeaua Vodafone România, printre care se numără mentenanţa şi construcţia de site-uri, precum şi activităţile preventive de infrastructură, a anunţat operatorul de telefonie.

13 feb, 2012 | Mediafax

Aproximativ 70 de angajaţi ai Vodafone România se vor alătura Huawei, ca parte a echipei dedicate care va prelua activităţile menţionate, se arată într-un comunicat al operatorului.

"Prin acest parteneriat strategic ne asociem cu un colaborator de încredere pentru managementul operaţiunilor de teren, pentru a ne putea concentra şi mai mult pe următoarele etape de inovaţie tehnologică a reţelei, ce ne vor permite să lansăm noi servicii relevante pentru clienţii noştri", a declarat directorul general al Vodafone România, Inaki Berroeta.

La rândul său, directorul tehnic al Vodafone România, Babak Fouladi, a afirmat că Huawei a fost furnizorul de servicii şi echipamente al operatorului în proiecte importante precum lansarea reţelei 3G UMTS în banda de 900 MHz.

Vodafone România este al doilea operator local de telefonie mobilă, cu 8,33 milioane de clienţi la finele anului 2011.

Huawei este unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii IT&C la nivel global, cu venituri de peste 28 miliarde de dolari în 2010.

Produsele şi soluţiile Huawei au fost implementate în peste 100 de ţări şi deservesc 45 dintre cei mai importanţi 50 de operatori de telecomunicaţii la nivel mondial.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO