Huf România, furnizor pentru Daimler, BMW, Dacia, Stellantis și Volkswagen, a extins uzina din Arad

Producătorul de componente auto german Huf a împlinit 15 ani în România și a anunțat o extindere a capacităților de producție de la Arad.
Robert Stan - Dum, 26 sept. 2021, 14:56
Huf România, furnizor pentru Daimler, BMW, Dacia, Stellantis și Volkswagen, a extins uzina din Arad

Huf România a prezentat extinsia fabricii sale din Arad și a sărbătorit a 15-a aniversare a diviziei locale a grupului german producător de componente auto.

Odată cu extinderea facilităților de producție de la Arad, numărul angajaților Huf a crescut la aproximativ 500 și include echipa nou înființată a Centrului European de Recalificare Huf.

„Deoarece Huf Romania este o piatră de temelie în rețeaua noastră globală, am decis să organizăm un eveniment festiv restrâns, în onformitate cu precauțiile COVID-19, pentru a marca extinderea activității fabricii noastre din Arad. În primul rând dorim să mulțumim angajaților noștri pentru angajamentul lor din ultimii 15 ani și pentru punerea în funcțiune a noilor linii de producție într-un timp record, în ciuda contextului pandemic”, a declarat dr. Lars Placke, membru al consiliului de administrație Huf.

La Arad, Huf produce piese mecanice și electronice pentru Daimler, BMW, Dacia, Volvo, Stellantis și Volkswagen. Portofoliul de produse include injectarea de mase plastice și asamblarea mânerelor exterioare pentru uși, a suporturilor acestora, a senzorilor, a seturilor de încuietori și a capacelor de rezervor de combustibil. În noul Centru de Recalificare din Arad, sunt efectuate toate testele standard de calitate pentru produse ale companiilor auto din Europa.

„Pe cei 20.000 de metri pătrați ai fabricii, dedicați activităților de producție, testare sau administrative, oferim condiții de muncă atractive și perspective de carieră pentru specialiști cu înaltă calificare, precum și pentru lucrătorii talentați, ale căror competențe le
dezvoltăm în continuare prin intermediul programelor de formare personalizate. În prezent, oferim alte 100 de noi locuri de muncă”, a declarat Nicolae Viașu, noul director al fabricii Huf din Arad.

„Este un câștig pentru comunitatea noastră faptul că un furnizor auto precum Huf va crea în total 250 de noi locuri de muncă în aceste vremuri dificile. Acest lucru confirmă, de asemenea, că suntem pe drumul cel bun în Arad, că administrația noastră a creat condiții favorabile dezvoltării sutenabile a industriei”, a declarat și Călin Bibarț, primarul Aradului.

La eveniment au fost prezenți și angajați Huf din Timișoara, care și-au început activitatea la Centrul de Dezvoltare Software al companiei înființat în acest hub IT în 2011. În ianuarie 2020, echipa a fost relocată într-un nou sediu în complexul ISHO din Timișoara. Acesta a fost, de asemenea, punctul de plecare pentru a accelera dezvoltarea noului Centru European pentru Dezvoltare, Testare și Prototipare a Huf
din România. De atunci, forța de muncă Huf de la Timișoara s-a dublat, ajungând la peste 200 de specialiști în software, ingineri hardware și tehnicieni. Numărul include, de asemenea, o echipă de experți contabili pentru Centrul European de Servicii Financiare, recent relocat din Polonia în România.

Centrul de dezvoltare și testare din Timișoara va fi extins în continuare pentru a-și îndeplini rolul de hub global pentru dezvoltarea de software și hardware la Huf. Echipele lucrează la proiecte pentru clienți precum Audi, BMW, Ford, GM și Stellantis.

Grupul Huf dezvoltă și produce sisteme de închidere mecanică și electronică, precum și sisteme de acces și autorizare a vehiculelor pentru industria auto globală. Înființată în Velbert de Ernst Hülsbeck și August Fürst în 1908, compania de familie are astăzi puncte de lucru în Europa, America și Asia. Grupul Huf a generat vânzări de aproximativ 1 miliard de euro și are 7.800 de angajați în întreaga lume.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Gheorghiţă: Între 20 septembrie – 24 octombrie s-au vaccinat peste un milion de persoane noi. Dacă se menţine actualul trend, la finalul anului putem depăşi o acoperire vaccinală de peste 70% din populaţia peste 12 ani
Gheorghiţă: Între 20 septembrie – 24 octombrie s-au vaccinat peste un milion de persoane noi. Dacă se menţine actualul ...
Coordonatul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, marţi, că, în perioada 20 septembrie – ...
ACAROM: Nu putem să fim competitivi în Europa la transportul feroviar de marfă cu o viteză medie de circa 18 km/h
ACAROM: Nu putem să fim competitivi în Europa la transportul feroviar de marfă cu o viteză medie de circa 18 km/h
România nu poate fi competitivă în Europa în ceea ce priveşte transportul feroviar de marfă, în condiţiile în care ...
Timișoara a rămas fără apă caldă și căldură. Statul ar putea subvenționa gazul pentru CET-uri
Timișoara a rămas fără apă caldă și căldură. Statul ar putea subvenționa gazul pentru CET-uri
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că E.On a oprit distribuția și furnizarea gazelor către operatorul local ...