Huf România, furnizor pentru Daimler, BMW, Dacia, Stellantis și Volkswagen, a extins uzina din Arad

Producătorul de componente auto german Huf a împlinit 15 ani în România și a anunțat o extindere a capacităților de producție de la Arad.
Robert Stan - Dum, 26 sept. 2021, 14:56
Huf România, furnizor pentru Daimler, BMW, Dacia, Stellantis și Volkswagen, a extins uzina din Arad

Huf România a prezentat extinsia fabricii sale din Arad și a sărbătorit a 15-a aniversare a diviziei locale a grupului german producător de componente auto.

Odată cu extinderea facilităților de producție de la Arad, numărul angajaților Huf a crescut la aproximativ 500 și include echipa nou înființată a Centrului European de Recalificare Huf.

„Deoarece Huf Romania este o piatră de temelie în rețeaua noastră globală, am decis să organizăm un eveniment festiv restrâns, în onformitate cu precauțiile COVID-19, pentru a marca extinderea activității fabricii noastre din Arad. În primul rând dorim să mulțumim angajaților noștri pentru angajamentul lor din ultimii 15 ani și pentru punerea în funcțiune a noilor linii de producție într-un timp record, în ciuda contextului pandemic”, a declarat dr. Lars Placke, membru al consiliului de administrație Huf.

La Arad, Huf produce piese mecanice și electronice pentru Daimler, BMW, Dacia, Volvo, Stellantis și Volkswagen. Portofoliul de produse include injectarea de mase plastice și asamblarea mânerelor exterioare pentru uși, a suporturilor acestora, a senzorilor, a seturilor de încuietori și a capacelor de rezervor de combustibil. În noul Centru de Recalificare din Arad, sunt efectuate toate testele standard de calitate pentru produse ale companiilor auto din Europa.

„Pe cei 20.000 de metri pătrați ai fabricii, dedicați activităților de producție, testare sau administrative, oferim condiții de muncă atractive și perspective de carieră pentru specialiști cu înaltă calificare, precum și pentru lucrătorii talentați, ale căror competențe le
dezvoltăm în continuare prin intermediul programelor de formare personalizate. În prezent, oferim alte 100 de noi locuri de muncă”, a declarat Nicolae Viașu, noul director al fabricii Huf din Arad.

„Este un câștig pentru comunitatea noastră faptul că un furnizor auto precum Huf va crea în total 250 de noi locuri de muncă în aceste vremuri dificile. Acest lucru confirmă, de asemenea, că suntem pe drumul cel bun în Arad, că administrația noastră a creat condiții favorabile dezvoltării sutenabile a industriei”, a declarat și Călin Bibarț, primarul Aradului.

La eveniment au fost prezenți și angajați Huf din Timișoara, care și-au început activitatea la Centrul de Dezvoltare Software al companiei înființat în acest hub IT în 2011. În ianuarie 2020, echipa a fost relocată într-un nou sediu în complexul ISHO din Timișoara. Acesta a fost, de asemenea, punctul de plecare pentru a accelera dezvoltarea noului Centru European pentru Dezvoltare, Testare și Prototipare a Huf
din România. De atunci, forța de muncă Huf de la Timișoara s-a dublat, ajungând la peste 200 de specialiști în software, ingineri hardware și tehnicieni. Numărul include, de asemenea, o echipă de experți contabili pentru Centrul European de Servicii Financiare, recent relocat din Polonia în România.

Centrul de dezvoltare și testare din Timișoara va fi extins în continuare pentru a-și îndeplini rolul de hub global pentru dezvoltarea de software și hardware la Huf. Echipele lucrează la proiecte pentru clienți precum Audi, BMW, Ford, GM și Stellantis.

Grupul Huf dezvoltă și produce sisteme de închidere mecanică și electronică, precum și sisteme de acces și autorizare a vehiculelor pentru industria auto globală. Înființată în Velbert de Ernst Hülsbeck și August Fürst în 1908, compania de familie are astăzi puncte de lucru în Europa, America și Asia. Grupul Huf a generat vânzări de aproximativ 1 miliard de euro și are 7.800 de angajați în întreaga lume.

Te-ar mai putea interesa și
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Un report cumulat care depăşeşte 9,25 milioane de lei (peste 1,85 milioane de euro) este în joc la tragerea Noroc de duminică, în timp ce la Loto 6/49 se înregistrează la categoria I un......
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reaminteşte că, luni şi marţi, serviciile publice comunitare care eliberează permise ...
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie intenţionează să-şi vândă participaţia în cea mai mare centrală pe bază de cărbune din Maroc (SAFIEC), pentru ...
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a companiei americane, a anunțat introducea opțiunii de autonomie extinsă pentru ...