Huffington Post îşi lansează luni propriul post de televiziune online

Site-ul american de informaţii Huffington Post îşi lansează luni propriul post de televiziune online, HuffPost Live, a anunţat duminică fondatoarea grupului, Arianna Huffington, pe blogul ei, informează AFP.
Economica.net - lun, 13 aug. 2012, 09:47
Huffington Post îşi lansează luni propriul post de televiziune online

„HuffPost Live va fi lansat luni la ora 10.00 (ora New York-ului, 14.00 GMT) şi suntem cu toţii foarte nerăbdători”, a declarat Arianna Huffington într-un mesaj postat pe internet, în care a invitat întreaga „comunitate HuffPost” să participe la primele momente ale noului post TV prin expedierea de sugestii şi a unor prime comentarii.

Acest proiect a fost anunţat încă din primăvară pe blogul site-ului, cu ocazia primei aniversări a achiziţionării portalului de internet AOL în februarie 2011.

„Ne vom îmbunătăţi oferta (de producţie) originală de conţinut video”, declarase Arianna Huffington, înainte de a anunţa lansarea pentru această vară a postului „HuffPost Streaming Network” – denumit în cele din urmă HuffPost Live – sub conducerea lui Roy Sekoff, un alt fondator al site-ului huffingtonpost.com, lansat în 2005.

HuffPost Live va emite 24 de ore din 24 şi şapte zile din şapte, printr-un flux video online, un conţinut direct inspirat de „universul HuffPost”, de „articolele, editorii, jurnaliştii şi bloggerii” acestei comunităţi, ce va constitui „un scenariu în timp real”, a declarat Arianna Huffington.

Accesibil pe „computer, telefoane multifuncţionale, tablete sau televiziune conectată”, noul post online va emite în direct un conţinut original doar 12 ore pe zi şi cinci zile pe săptămână, coordonatorii săi sperând să treacă la 16 ore pe zi până la sfârşitul anului 2013.

„Obiectivul nostru este acela de a crea cea mai reuşită experienţă de până acum din domeniul producţiilor video «sociale»”, cu reportaje sau alte materiale video de o durată variabilă. „Nu vrem să ne lăsăm constrânşi de exigenţele televiziunii”, afirmă Huffington Post.

Noua lansare are loc într-o etapă de expansiune a site-ului Huffington Post care şi-a exportat conceptul în mai multe limbi, mai întâi în Canada şi în Marea Britanie, iar apoi în Franţa şi în Spania.

Site-ul Huffington Post, care combină informaţiile cu divertismentul, opiniile şi blogurile online, postând articole de actualitate despre politică, mediu, cultură şi mai ales media, are 36 de milioane de vizitatori unici pe lună în Statele Unite ale Americii.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...