Alternativa autohtonă la hypermarketurile internaționale tip hard-discounter. La Cocoș a deschis în locul Carrefour și generează vânzări peste așteptări

Alina Stanciu - lun, 01 mart. 2021, 16:30
Alternativa autohtonă la hypermarketurile internaționale tip hard-discounter. La Cocoș a deschis în locul Carrefour și generează vânzări peste așteptări

Familia Nica, care controlează lanțul de hypermarketuri tip hard discounter La Cocoș, a reușit în doar trei luni de la intrarea pe piața capitalei să vândă peste estimările realizate pe baza istoricului locației. Retailerul autohton a luat locul Carrefour în centrul comercial Vitantis Shopping Center și vrea să se extindă.

Conceptul de hypermarket La Cocoș testat de familia Nica la Ploiești  pare a prinde extrem de bine în capitală. La aproximativ trei luni de când și-a pus bannerul în centrul comercial Vitantis Shopping Center București, într-un spațiu ocupat până în ianuarie 2018 de către Carrefour, retailerul înregistrează peste 3000 de clienti pe zi în weekend, “ peste așteptările noastre ținând cont de istoricul locației”, după cum a declarat, pentru #economica# Florin Cislariu, managerul magazinului La Cocoș Vitantis.

Acesta estimează că cele două unități din Ploiești și București vor genera în 2021  vânzări de peste 100 milioane de euro. Aceasta în condițiile în care hypermarketul din Ploiești are peste 110.000 de tranzacții lunar și o cifră de afaceri de 63.5 milioane de euro (fără TVA) în 2020.

Cum au reușit? Pe scurt, printr-o politică de hard discounter și servicii adaptate nevoilor în schimbare ale cumpărătorilor.

“Magazinul la Cocoș din Vitantis (n.red) este primul hypermarket românesc conceput să fie mult mai aproape de client prin preț și servicii. Clienții bucurșteni au apreciat magazinul , vânzările fiind în creștere față de previziunile noastre. Este ceva nou pentru piața bucureșteană. (…) Suntem foarte atenți la cerințele clienților noștri, ne adaptăm permanent și ne străduim să oferim un serviciu de calitate. Le mulțumim pe această cale celor peste 450 de angajați care au o contribuție importantă la succesul afecerii”, a mai explcat pentru #economica# Cislariu.

Potrivit acestuia, analizând în funcție de rezultatele obținute în primele 3 luni de la deschidere, până la sfârșitul anului Supermarket La Cocos Vitantis se va apropia de traficul și vânzările din Ploiești.

Investiții de 2 milioane de euro în extindere

În momentul de față, Supermarket La Cocos Vitantis funcționează pe o suprafață totală de 5.000 de mp, cea a fostului Carrefour, și comercializează în jur de 10.000 de articole. Compania și-a bugetat însă o investiție de 2 milioane de euro pentru extinderea magazinului cu alți peste 5.000 de mp. Proiectul de extindere are ca termen de finalizare septembrie-octombrie 2021 și va presupune că pe rafturile supermarketului vor putea fi puse în jur de 15.000 de produse. Per total, retailerul a închiriat în Vitantis 14.500 de mp, din care 4.500 sunt destinați unui depozit și spațiilor de birou.

Pe termen mediu și lung, retailerul vrea să investească și în alte unități.

În acest moment ne focusăm pe extinderea suprafeței de vânzare în Vitantis care necesită peste 2 milioane de euro și pe definitivarea conceptului comercial. Avem planuri de extindere în perioada următoare, conceptul nostru comercial fiind confirmat de rezultatele peste așteptări a celei de-a doua locații. Scanăm atent piața pentru a identifica urmatoarele oportunitati de expansiune”, ne-a mai declarat managerul La Cocoș.

Întrebat despre eventualitatea inaugurării unui al doilea magazin în București, acesta susține că “piața din București este ofertantă, clienții au primit bine conceptul nostru și ne solicită mai multe locații pentru a avea acces mai facil la prețurile noastre mici”.

La Cocoș este o afacere antreprenorială demarată în 2014 când familia Nica a deschis la Ploiești un magazin de 400 de mp cu produse importate din Marea Britanie.

 

Te-ar mai putea interesa și
Parchetul Capitalei preia ancheta în cazul tragediei de la Institutul Victor Babeş. Dosar de ucidere din culpă
Parchetul Capitalei preia ancheta în cazul tragediei de la Institutul Victor Babeş. Dosar de ucidere din culpă
Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a preluat de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 3 ancheta în cazul decesului celor trei pacienţi de la Institutul "Victor Babeş", fiind deschis un......
Cîţu: Capacitatea de vaccinare a ajuns la 115.000 de persoane pe zi. Vă încurajez să vă vaccinaţi, singura cale de a scăpa de pandemie
Cîţu: Capacitatea de vaccinare a ajuns la 115.000 de persoane pe zi. Vă încurajez să vă vaccinaţi, singura cale de ...
Prim-ministrul Florin Cîţu punctează faptul că începând de marţi capacitatea de vaccinare la nivel naţional a ajuns ...
Energia electrică s-a scumpit cel mai mult în martie, comparativ cu aceeaşi lună din 2020 – inflaţie INS
Energia electrică s-a scumpit cel mai mult în martie, comparativ cu aceeaşi lună din 2020 – inflaţie INS
Energia electrică, fasolea boabe şi alte leguminoase, precum şi serviciile de igienă şi cosmetică s-au scumpit cel ...
Producţia industrială a României a scăzut cu 2,3% în primele două luni din 2021 (INS)
Producţia industrială a României a scăzut cu 2,3% în primele două luni din 2021 (INS)
Producţia industrială din România a scăzut cu 2,3%, ca serie brută, în primele două luni ale acestui an, faţă de ...