Hyundai a prezentat primele detalii despre noul SUV Kona

Hyundai Motor a prezentat imagini și detalii ale viitoarei generații a SUV-ului urban Kona. Pornind de la versiunea 100% electrică, modelul va ajunge pe piață în patru variante de propulsie.
Robert Stan - mie, 21 dec. 2022, 10:41
Hyundai a prezentat primele detalii despre noul SUV Kona

Noul Hyundai Kona, SUV „emblematic, axat pe oraș”, reflectă, conform oficialilor mărcii, designul bazat pe tehnologie. Tocmai de aceea noua generație dezvăluie un aspect futurist, derivat din arhitectura vehiculelor electrice. De altfel pornind de la varianta electrică (EV), vehiculul va fi oferit în patru versiuni de propulsie, incluzând aici și cea cu motor cu ardere internă (ICE), sistemul hibrid (HEV) și N Line, modelul sportiv, toate „cu o arhitectură universală și un stil unic pentru fiecare”.

„Îmbunătățit, noul Kona își exprimă cu încredere prezența îndrăzneață și dinamică. Modelul a evoluat în toate privințele pentru a asigura o diveristate și mai largă de și a deveni un adevărat susținător al stilului de viață”, ”, a declarat SangYup Lee, vicepreședinte executiv și șef al centrului de design Hyundai.

Noul Hyundai Kona a evoluat într-un SUV mai mare, dar încă centrat pe oraș, cu un stil îndrăzneț care transmite o prezență mai dinamică și un interior centrat pe șofer. Pentru a oferi utilizatorilor „spațiu de locuit” maxim lungimea noului model a crescut la 4.355 mm, cu 150 mm mai mult decât generația anterioară. De asemenea, a câștigat 25 mm în lățime și 60 mm în ampatament în comparație cu modelul încă existent pe piață, fără a pierde nimic din identitatea sa.

Spre deosebire de majoritatea vehiculelor disponibile pe piață cu sisteme de propulsie variate, Kona pornește de la designul variantei EV, care a fost apoi adaptat pentru modelele ICE, HEV și N Line. Această abordare neconvențională a permis Hyundai să propună gândirea de design centrată pe tehnologie pentru toate variantele. În ciuda arhitecturii comune, modelul EV, ICE/HEV și sportivul N Line are un stil futurist distinctiv.

Partea frontală, curată și distinctivă, contribuie la performanța aerodinamică a modelului. Această putitate este evidențiată de blocurile optice LED alungite – Seamless Horizon, care, pentru varianta EV, sunt pixelate. La fel, partea din spate, care amintește de modelul Ioniq5, este „secționată” de o bandă LED pe toată lățimea.

Minimalismul din interior scoate în evidență ecranele tactile de 12,3 inchi, iluminarea ambientală și liniile drepte întărind estetica unui vehicul de secol XXI.

Fără a oferi, deocamdată, detalii despre sistemele de propulsie și cele de comandă și control, oficialii Hyundai s-au mulțumit să noteze că informații suplimentare vor fi oferite în lunile care urmează până la lansare.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...