1EUR = 4.7800 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Hyundai: Europa trebuie să închidă unele fabrici auto

Directorul operaţional al Hyundai Motor Europa, Allan Rushforth, a avertizat marţi că este neclar ce se va întâmpla pe piaţa auto europeană anul acesta, deoarece producătorii nu au reuşit să rezolve problema supracapacităţilor de producţie, transmite AP.

05 mar, 2013 | Agerpres

În plus faţă de problemele economice, capacităţile de producţie nefolosite îi afectează pe producătorii euro europeni. Dar reglementările stricte de protejare a angajaţilor au dus la închiderea unui număr nimic de fabrici în ultimii ani.

Şeful Hyundai Motor Europa, prezent la Salonul auto de la Geneva, consideră că perspectiva asupra pieţei euro europene este nesigură. 'Credem că încă există capacităţi de producţie ale unor companii auto din Europa Occidentală care nu ar trebui să producă pentru piaţa europeană', a adăugat el.

Producătorul sud-coreean Hyundai şi-a redus obiectivele de dezvoltare în Europa, dar este într-o situaţie mai bună decât alte companii, Rushforth afirmând că fabricile care produc pentru piaţa europeană, din Turcia şi Cehia, lucrează la capacitate maximă.

Salonul auto de la Geneva şi-a deschis marţi porţile pentru publicul larg, într-un context pesimist având în vedere că majoritatea constructorilor auto nu se aşteaptă la o relansare a vânzărilor de autoturisme în Europa în perioada imediată.

Ca şi la ediţia de anul trecut, cea de a 83-a ediţie a Salonului auto de la Geneva va fi dominată de criza care afectează toată pieţele auto europene. 2012 a fost un an negru, cu doar 12 milioane autovehicule noi vândute pe piaţa europeană, cea mai slabă performanţă după 1995.

În aceste condiţii, mai mulţi constructori au demarat ample procese de restructurare a activităţii lor din Europa, în ideea de a-şi reduce capacităţile de producţie şi a se adapta la noile realităţi de pe piaţă

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO