Hyundai își propune investiții de 79,1 miliarde USD până în 2030

Hyundai Motor Company și-a anunțat direcțiile strategice de dezvoltare pentru accelerarea procesului de electrificare.
Robert Stan - lun, 07 mart. 2022, 10:38
Hyundai își propune investiții de 79,1 miliarde USD până în 2030

Președintele Hyundai, Jaehoon Chang, a prezentat planurile companiei până în anul 2030 în cadrul evenimentului virtual „2022 CEO Investor Day”.

Strategia Hyundai pentru autovehiculele 100% electrice (BEV) se bazează pe consolidarea liniei de produse, optimizarea capacității de producție, precum și pe asigurarea competitivității hardware și software. Conform planului, compania își propune să crească vânzările globale de mașini electrice până la 1,87 milioane de unități/an și să atingă o cotă de piață globală de 7% în acest segment, până în 2030.

Printre obiectivele financiare pe termen mediu și lung se numără investiții de 79,1 miliarde USD până în 2030, inclusiv 16,1 miliarde USD dedicate electrificării și 9,9 miliarde USD dezvoltării de software.

Conform LifeNews.ro, până în anul 2030, obiectivul Hyundai este de a atinge o marjă de profit operațional de 10% sau chiar mai mult în ceea ce privește autovehiculele electrice.

„Hyundai accelerează procesul de electrificare pentru a deveni lider global în segmentul autovehiculelor electrice, în pofida provocărilor din mediul de afaceri generate de contextul socio-economic actual, inclusiv deficitul global de semiconductori. Pe lângă eforturile noastre constante de a îmbunătăți valoarea vehiculelor electrice, Hyundai va continua să își consolideze poziția de furnizor de soluții de mobilitate prin tehnologii avansate hardware și software”, a declarat Jaehoon Chang, President & CEO Hyundai.

Este important de menționat că strategia Hyundai pentru electrificare include lansarea a 17 modele 100% electrice – dintre care 11 vor purta marca Hyundai și 6 Genesis – până în anul 2030.

Conform detaliilor dezvăluite de oficialii companiei, printre viitoarele autovehicule electrificate marca Hyundai se numără trei modele sedan, șase SUV, unul LCV, dar și unul cu un statut mai aparte. Anul acesta vor demara vânzările pentru IONIQ 6, iar în 2024 va fi lansat IONIQ 7.

Gama electrificată Genesis va include două autoturisme și patru SUV-uri, inclusiv modelul GV70 lansat în acest an. Începând cu 2025, toate modelele Genesis vor fi electrificate.

Pentru a își putea atinge obiectivele, Hyundai va extinde treptat bazele de producție. În acest acest sens, pe lângă unitățile actuale din Coreea și Cehia, începând cu acest an va fi demarată producția de autovehicule electrice într-o nouă fabrică din Indonezia.

Pe măsură ce producția autovehiculelor electrice se extinde, planul producătorului este de a crește rată de achiziție locală de baterii prin alianțe strategice cu diverse companii specializate din regiunile majore (inclusiv SUA), pentru a asigura o aprovizionare suficientă cu acumulatori. Începând cu anul 2025, compania preconizează să obțînă mai mult de 50% din bateriile cu litiu de ultima generație pentru BEV-uri prin intermediul acestor alianțe.

În ceea ce privește bateriile de ultima generație, cum ar fi bateriile de tip solid-state, Hyundai cooperează cu parteneri globali, pentru a îmbunătăți densitatea energiei și eficientă costurilor.

Un alt obiectiv Hyundai este dezvoltarea unei noi platforme integrate (IMA), care va avea ca sursă de inspirație E-GMP (Electric Global Modular Platform) utilizată pentru modelele IONIQ 5 și GV60, lansate în 2021. IMA va fi dedicată atât autovehiculelor BEV pentru pasageri, cât și celor PBV (purpose-built vehicle), contribuind la eficientizarea proceselor de producție și la reducerea costurilor.

De asemenea, obiectivul Hyundai este de a îmbunătăți experiență clienților prin intermediul arhitecturii software. Compania intenționează să ofere viitoarelor modele ale gamei actualizări de tip over-the-air (OTA).

Te-ar mai putea interesa și
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat, a declarat preşedintele chinez Xi Jinping, care l-a primit miercuri la Beijing pe premierul olandez Mark Rutte pentru convorbiri privind în......
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
 Autoritatea pentru concurenţă din Polonia (UOKiK) a amendat compania americană Amazon cu 31 de milioane de zloţi (7,8 ...
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, solicitată să mai vină cu bani
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, ...
Ministerul Energiei a introdus pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a Acționarilor Nuclearelectrica un punct ...
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Balanţa comercială a Uniunii Europene a înregistrat în 2023 un excedent de 38 miliarde de euro, un contrast semnificativ ...