Hyundai modernizează modelul i20

Hyundai a dezvăluit noul i20, model care se remarcă printr-un design împrospătat și elegant. În plus, mașina beneficiază de noi tehnologii pentru siguranță și funcții avansate pentru conectivitate.
Robert Stan - Dum, 14 mai 2023, 10:02
Hyundai modernizează modelul i20

Conform producătorului, noui Hyundai i20 are un aspect elegant și sportiv pus în evidență de designul actualizat al grilei frontale, al barelor de protecție față și spate, dar și al jantelor din aliaj.

Designul modelului i20 a fost apreciat de-a lungul timpului pentru dinamismul și valoarea emoțională adăugată experienței de condus, evidențiate prin armonia dintre proporție, arhitectură, stil și tehnologie. Datorită plafonului coborât și a ampatamentului lung, noul model păstrează alură sportivă a versiunii anterioare. Aceste caracteristici contribuie la îmbunătățirea aerodinamicii, a manevrabilitatii și a eficienței. Semnătură luminoasă subliniază aspectul remarcabil, evidențiat de lămpile spate cu LED-uri în formă literei „Z”. Noul i20 oferă un interior spațios, precum și un portbagaj de 352 de litri/ 1.165 de litri cu scaunele din spate rabatate.

Clienții vor putea alege între opt culori ale caroseriei – dintre care trei nou introduse: Lucid Lime Metallic, Lumen Grey Pearl și Meta Blue Pearl – alături de plafonul negru în două tonuri, disponibil opțional. În interior, noul pachet „Lucid Lime” se remarcă prin accentele de culoare verde prezente pentru diverse elemente din habitaclu, subliniind sportivitatea modelului.

Printre noile tehnologii de care dispune i20 se numără instrumentarul LCD standard de 4,2 inchi, prizele USB de tip C, sistemul eCall bazat pe rețeaua 4G și actualizările Over-the-Air (OTA) pentru hărți. În plus, modelul păstrează de la varianta anterioară: instrumentarul opțional de 10,25 inchi, ecranul tactil de 10,25 inchi, funcțiile Apple CarPlay și Android Auto, sistemul de încărcare wireless, dar și versiunea actuală Bluelink.

În echiparea standard se remarcă sisteme de siguranță Hyundai Smart Sense precum asistență la coliziune frontală (FCA) cu detectare pietoni și bicicliști; asistență la menținerea benzii de rulare (LFA). Hyundai i20 dispune, de asemenea, de sisteme de siguranță opționale precum: avertizare pentru evitarea unei coliziuni la deplasarea în marșarier (RCCA); monitorizare a unghiului mort (BCA); pilot automat inteligent sincronizat cu sistemul de navigație (NSCC).

Clienții se pot bucură de o nouă tehnologie pentru iluminarea ambientală, astfel încât pasagerii pot ajusta culorile în funcție de preferințe. i20 este disponibil acum cu un sistem audio BOSE® Premium.

Sistemul mild hybrid de 48 V poate fi cuplat cu propulsorul de 1.0 T-GDi, disponibil cu 100 CP sau 120 CP. În ceea ce privește transmisia, sistemul de 48 V poate fi asociat unei cutii de viteze cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză (7 DCT) sau unei cutii de viteze manuală inteligentă, cu șase trepte (iMT). iMT decuplează motorul de la transmisie după ce conducătorul auto eliberează pedala de accelerație și permite autovehiculului să ruleze liber, pentru eficientă consumului de combustibil.

Demararea producției noului i20 – care va fi asamblat ca și până acum la fabrica Hyundai din Izmit, Turcia – este programată pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2023.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...