1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Auto

Hyundai Motor anunţă al 10-lea trimestru consecutiv de scădere a profitului

Fluctuaţiile valutare şi scăderea vânzărilor pe pieţele emergente au făcut ca producătorul auto sud-coreean Hyundai Motor să raporteze marţi al 10-lea trimestru consecutiv de scădere a profitului net, informează AFP.

26 iul, 2016 | Agerpres

Hyundai, care împreună cu subsidiara Kia formează al cincilea producător auto mondial, a precizat că în perioada aprilie-iunie 2016 profitul său net a scăzut cu 1,5% în ritm anual, până la 1.760 miliarde woni (1,55 miliarde de dolari), chiar dacă vânzările sale au crescut cu 8%, la 24.680 miliarde woni (21,7 miliarde de dolari).

Potrivit reprezentanţilor Hyundai, în prima jumătate a anului, compania a vândut un număr de 2,39 milioane de autovehicule, cu 1% mai puţin decât în perioada similară a anului trecut, şi a avertizat că prognozele sale pentru al doilea semestru au devenit mai incerte, ca urmare a deciziei Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană.

'Credem că ne vom confrunta cu şi mai multe dificultăţi în a doua jumătate a acestui an, pe măsură ce incertitudinile au crescut ca urmare a Brexitului şi a revizuirii perspectivelor economiei mondiale', a precizat grupul auto sud-coreean.

Profitul net trimestrial al Hyundai Motor a scăzut fără întrerupere începând din 2014, din cauza încetinirii vânzărilor pe piaţa chineză şi a creşterii concurenţei pe pieţele mondiale, în condiţiile în care rivalii japonezi profită de un yen mai slab. În rândul principalilor constructori auto mondiali, Hyundai are cea mai mare expunere pe pieţele emergente, precum Brazilia şi Rusia, iar deprecierea monedelor acestor state în ultimii ani a afectat competitivitatea de preţ a automobilelor produse de grupul sud-coreean pe aceste pieţe.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO