Hyundai, nevoit să schimbe bateriile a 82.000 de mașini electrice

Coreenii de la Hyundai cheamă la service nu mai puțin de 82.000 de mașini electrice, cel mai mare recall de astfel de vehicule din istorie.
Robert Stan - mie, 24 feb. 2021, 13:03
Hyundai, nevoit să schimbe bateriile a 82.000 de mașini electrice

Hyundai va înlocui bateriile a 82.000 de mașini electrice vândute de companie în întreaga lume din cauza riscului de incendiu. Chemarea la service, prima din istorie care vizează atât de multe mașini 100% electrice, vizează în special SUV-ul Kona. Acesta a mai fost chemat pentru verificare la unitățile de reparații și la finalul anului trecut, dar atunci era vorba doare despre un upfate de soft prin care inginerii sperau să elimine riscul unor incendii. Recall-ul de acum, ca și cel de la finalul lui 2020, a fost generat de raportări ale unor clienți cu privire la incendii apărute în zona bateriilor.

Chemarea voluintară la service implică aproape 76.000 de vehicule electrice Kona construite între 2018 și 2020, unele modele Ioniq EV și autobuze Elec City.

Lee Hang-koo, cercetător principal la Institutul Coreean pentru Economie și Comerț, consideră că un astfel de recall „este foarte important atât pentru Hyundai, cât și pentru LG (n.n. – furnizorul bateriilor), deoarece suntem în primele etape ale erei vehiculelor electrice. Modul în care Hyundai gestionează acest lucru va crea un precedent nu doar în Coreea de Sud, ci și în alte țări”.

În urma raportărilor privind încălzirea peste limită a bateriilor și chiar declanșarea unor incendii, autoritățile sud-coreene au lansat o anchetă de amploare. Ministerul Transporturilor din Coreea de Sud comunicat că au fost găsite defecte la unele celule ale bateriilor produse la fabrica LG Energy din China.

LG Energy Solution, o divizie a LG Chem Ltd care produce bateriile, a respins rapid criticile. Într-o luare de poziție fără precedent compania a explicat că Hyundai a aplicat greșit sugestiile LG privind metoda de încărcare rapidă a bateriilor, adăugând și că celule bateriilor nu ar trebui considerate cauze directe ale incendiilor.

Hyundai a refuzat să comenteze declarația LG Energy sau să ofere detalii despre momentul în care va stabili costurile acestui recall masiv, spunând că va aștepta mai întâi rezultatele anchetei ministerului transporturilor.

Estimarea analiștilor cu privire la costul recall-ului, circa 900 de milioane de dolari, include și suma aferentă primei prezentări la service a vehiculelor implicate.

Până la remedierea situației, proprietarii modelelor Kona și Ioniq sunt sfătuiți, conform Reuters, să limiteze încărcarea bateriei la 90% din capacitate.

Te-ar mai putea interesa și
Berceni, Dobroeşti şi Otopeni ies azi din carantină
Berceni, Dobroeşti şi Otopeni ies azi din carantină
Localităţile Berceni, Dobroeşti şi Otopeni ies din carantină joi seara, la ora 22,00, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov, relatează Agerpres....
Șefa FMI a cerut membrilor G20 să adopte un preț minim pentru dioxidul de carbon
Șefa FMI a cerut membrilor G20 să adopte un preț minim pentru dioxidul de carbon
Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, a cerut joi G20 să adopte un preţ minim pentru dioxidul de carbon, pentru ...
Unul dintre administratorii Electrica și-a dat demisia, după ce am sesizat compania asupra incompatibilității sale cu postul
Unul dintre administratorii Electrica și-a dat demisia, după ce am sesizat compania asupra incompatibilității sale cu ...
Ramona Ungur, administrator neexecutiv independent la Electrica, și-a dat demisia din această poziție, după ce am sesizat ...
Bosch estimează o creștere a vânzărilor de 6% în acest an
Bosch estimează o creștere a vânzărilor de 6% în acest an
Grupul industrial Bosch, cel mai mare furnizor global de componente auto, a anunţat joi că se aşteaptă la o creştere ...