Hyundai pregătește un facelift al modelului Tucson

Hyundai a prezentat primele detalii oficiale despre varianta îmbunătățită a SUV-ului Tucson, cel mai bine vândut model al gamei.
Robert Stan - lun, 01 apr. 2024, 11:05
Hyundai pregătește un facelift al modelului Tucson

Conform oficialilor Hyundai, Hyundai Tucson va ajunge curând pe piață cu un aspect elegant și modern, care se remarcă prin bara și scuturile de protecție redesenate. În partea frontală, actualizările pentru luminile de zi (integrate în grilă), precum și pentru tehnologia „half-mirror” contribuie la îmbunătățirea vizibilității. Modelul va dispune, de asemenea, de noi jante din aliaj, respectiv de cinci culori noi pentru caroserie – Cypress Green Pearl, Ecotronic Grey Pearl, Ultimate Red Metallic, Jupiter Orange Metallic și Sailing Blue Pearl.

Versiunea Tucson N Line păstrează caracterul sportiv specific echipării N Line, însă cu accente mai elegante pentru:barele de protecție față / spate, grilă, jantele din aliaj de 19 inchi și ornamentele laterale în culoarea caroseriei. Luminile de zi au fost păstrate de la versiunea standard.

Interiorul a fost reproiectat, inclusiv tabloul de bord, consola centrală, volanul și cotiera centrală, display-ul panoramic curbat de 12,3 inchi (pentru instrumentarul de bord și pentru sistemul multimedia), pentru a răspunde nevoilor diferite ale pasagerilor. Planșa de bord dispune acum de o configurație orizontală, cu un compartiment deschis, în timp ce sistemul automat de control al climatizării (cu reglare pe două zone), cotiera, ornamentele portierelor, scaunele (noi opțiuni pentru tapițerie – stofă & piele și un nou pachet de culori pentru interior – Cypress Green), prezintă un nou design. În plus, consola centrală – care utilizează tehnologia „shift-by-wire” – este repoziționată.

Caracterul dinamic al versiunii N Line este subliniat prin accentele de culoare roșie și tapițeria din piele întoarsă combinată cu piele în nuanță Obsidian Black.

Modificări mai importante se remarcă la nivel tehnologic. Actualizările software pentru Hyundai Tucson sunt realizate „Over-the-Air” (OTA).

Display-ul panoramic curbat de 12,3 inchi – pentru instrumentarul de bord și pentru sistemul multimedia – oferă atât un aspect futurist, cât și o interfață intuitivă și captivantă. Sistemul Head-Up Display (HUD) de 12 inchi contribuie la îmbunătățirea experienței la volan și proiectează informații relevante direct în câmpul vizual al conducătorului auto. Hyundai Tucson va fi disponibil cu funcția Digital Key 2, pentru pornirea și controlul de la distanță al autovehiculului prin intermediul smartphone-ului, utilizând tehnologia Ultra-WB (UWB).

Sistemul Rear Occupant Alert (ROA) monitorizează locurile din spate și avertizează conducătorul auto la plecare, dacă sunt ocupate, iar centurile de siguranță au fost cuplate. Intelligent Front-lighting System (IFS) – dotat cu tehnologia Matrix beam LED – se adaptează automat la condițiile de drum, maximizand utilizarea luminilor de întâlnire în momentul în care un autovehicul se apropie din sens opus.

Printre sistemele avansate de asistență pentru conducătorul auto (ADAS), se remarcă și Crosswind Stability Control (CWC), care contracarează efectul vântului puternic la viteze mari, prin frânarea parțială și controlul direcției, îmbunătățind stabilitatea în timpul deplasării.

În plus, Tucson dispune acum de un port USB de tip C pentru transfer de date și încărcare rapide.

Hyundai Tucson este disponibil în versiunile cu propulsie termică, mild hybrid, hybrid și plug-în hybrid. Varianta plug-în hybrid va fi disponibilă acum cu tracțiune 2WD, consolidând angajamentul Hyundai privind dezvoltarea de soluții pentru mobilitatea durabilă.

Hyundai a lansat cea de-a două generație a funcției Green Zone Driving Mode (specifică variantei plug-în hybrid), care permite comutarea automată în modul electric, în momentul în care autovehiculul traversează o zonă considerată „ecologică”.

În modul de condus ECO, Tucson este echipat cu sistemul Paddle Regenerative Braking Mode, pentru variantele hybrid și plug-în hybrid. Funcția oferă conducătorului auto posibilitatea de a ajusta intensitatea frânarii regenerative, utilizând padelele aflate în spatele volanului, precum și trei niveluri de control al decelerarii, pentru confort sporit și consum redus.

Te-ar mai putea interesa și
Sacha Michaud, co-fondator Glovo: România este una dintre țările cu care suntem cel mai mulțumiți. Viitorul cumpărăturilor – asistența vocală pentru experiențe personalizate
Sacha Michaud, co-fondator Glovo: România este una dintre țările cu care suntem cel mai mulțumiți. Viitorul cumpărăturilor ...
Modul în care oamenii vor face cumpărături se va împărți în două categorii. Cumpărăturile esențiale vor fi făcute în principal online, în timp ce pentru lucruri care implică......
Finnair suspendă zborurile către un oraș estonian din cauza interferențelor semnalului GPS. Tallinnul acuză un atac hibrid rusesc
Finnair suspendă zborurile către un oraș estonian din cauza interferențelor semnalului GPS. Tallinnul acuză un atac ...
Compania aeriană finlandeză Finnair a anunţat luni că-şi suspendă timp de o lună zborurile către oraşul eston Tartu ...
O vilă interbelică din centrul Bucureștiului e scoasă la vânzare pentru suma de 1.140.000 de euro
O vilă interbelică din centrul Bucureștiului e scoasă la vânzare pentru suma de 1.140.000 de euro
O vilă interbelică ridicată în stil eclectic și decorată cu zeități mitologice se vinde cu 1.140.000 de euro pe Storia, ...
Antony Blinken: China nu furnizează direct Rusiei arme, rachete şi muniţii. În schimb furnizează maşini-unelte, micro-electronică şi optică
Antony Blinken: China nu furnizează direct Rusiei arme, rachete şi muniţii. În schimb furnizează maşini-unelte, micro-electronică ...
Secretarul american de stat Antony Blinken a declarat luni că, deşi China nu furnizează Rusiei arme şi muniţii, oferă ...