1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

News

Hyundai, prima imagine teaser a modelului electric Ioniq 5

Hyundai Motor a dezvăluit ieri prima imagine de teaser CUV-ului (crossover utility vehicle) de dimensiuni medii IONIQ 5, primul model al mărcii sale dedicate IONIQ BEV. IONIQ 5 va fi primul vehicul asociat cu platforma modulară electrică-globală (E-GMP) a Hyundai, un sistem realizat exclusiv pentru vehiculele electrice cu baterie de generația următoare.

14 ian, 2021 | ECONOMICA.net

Elementele de design ale IONIQ 5 includ Parametric Pixels, cea mai mică unitate de imagistică digitală, precum și direcția ecologică Color Material Finish (CMF).

Partea frontală a IONIQ 5 este împodobită cu matrice de lumini inspirate de pixeli care sugerează tehnologia digitală din interior. IONIQ 5 este, de asemenea, primul vehicul Hyundai care prezintă o capotă care acoperă întreaga lățime a mașinii, reducând astfel golurile panoului și creând un aspect general curat și de înaltă tehnologie.

Roțile optimizate aero au un diametru de 20 inci, cele mai mari jante montate vreodată pe un Hyundai EV. 

„Începând cu IONIQ 5, marca noastră dedicată BEV va redefini relația dintre oameni și mașinile lor, stabilind un nou standard în funcție de care vor fi măsurate toate experiențele de proiectare BEV”, spune SangYup Lee Vicepreședinte senior și șef al Hyundai Global Design Center.

Mașina, care poate alimenta și elemente exterioare, precum un cuptor electric, un smartphone, un laptop, are capabilități de încărcare ultrarapide, care pot adăuga în 5 minute o autonomie de o oră.

Puterea totală motorelor electrice ale Ioniq 5, care va fi lansat în februarie, va fi de 313 CP, modelul urmând să aibă tracțiune integrală. Autonomia oficială declarată conform standardului WLTP este de 450 kilometri, iar accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 5.2 secunde.

Bateria folosită de Ioniq 5 va avea, neoficial, 64 kWh și arhitectură pe 800V. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO