Hyundai Tucson a învins Toyota Corolla și Skoda Octavia în clasamentul celor mai vândute modele importate în România

Clasamentul celor mai vândute autoturisme noi în 2022 arată că Hyundai Tucson a reușit să se plaseze pe prima poziție a mașinilor din import și pe a cincea în clasamentul general.
Robert Stan - joi, 26 ian. 2023, 16:26
Hyundai Tucson a învins Toyota Corolla și Skoda Octavia în clasamentul celor mai vândute modele importate în România

SUV-ul compact Hyundai Tucson este cel mai bine vândut model al mărcilor importate pe piața din România. Conform raportului anual al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA), modelul a fost cumpărat în 2022 în 3.058 de exemplare, depășind astfel Toyota Corolla și Skoda Octavia, vehicule situate pe locurile doi și trei în clasamentul importurilor.

Bineînțeles că pe primele poziții în clasamentul general (autohton + import) se află modelele Dacia, nu mai puțin de patru la număr, care au ocupat atât podiumul cât și poziția a patra. Conform APIA, Dacia Logan a fost înmatriculat în 11.402 exemplare, Duster în 10.118, Sandero în 8.492 și Spring, în 6.830 de unități.

Aflat pe poziția a cincea în clasamentul general al autoturismelor noi, Hyundai Tucson a depășit micul SUV Ford Puma produs la Craiova (3.046 exemplare) cu doar 12 unități. Pe locul șapte se află al doilea cel mai înmatriculat vehicul din Import, Toyota Corolla, cu 2.634 unități.

În Top 10 urmează, în ordine, Dacia Jogger (2.614 unități), model aflat la primul an de comercializare, Skoda Octavia (2.534 unități), al treilea cel mai vândut vehicul importat, și Renault Clio (2.418 unități).

Poziția a cincea în clasamentul general și prima în cel al mașinilor importate, i-a adus modelului Hyundai Tucson și poziția a doua în topul SUV-urilor. În acest segment, prima poziție este ocupată de Dacia Duster, în timp ce pe locul doi se află Hyundai Tucson, iar pe trei Ford Puma.

În acest context, importatorul Hyundai Auto România consideră că „și-a îndeplinit obiectivul propus – de a menține volumul record de vânzări din 2021 – livrând și în 2022 peste 9.500 de unități”.

De altfel, dacă analizăm clasamentul mărcilor putem observa că Hyundai ocupă poziția a treia, după Dacia și Toyota, cu o creștere de 0,2% până la 9.551 de unități față de 9.532 cu un an în urmă.

„Pe parcursul anului 2022 am continuat să rămânem aproape de clienți prin intermediul unei game variate de modele. Rezultatele obținute demonstrează că designul futurist și tehnologiile revoluționare au transformat modelul Hyundai Tucson într-un veritabil succes, atât în România, cât și la nivel global’”, a declarat Teodor Brusalis, director general al importatorului Hyundai Auto România.

Creșterea cererii pentru SUV-ul Tucson a contribuit la performanțele înregistrate de marcă. Vânzările modelului s-au majorat cu 7,2% în comparație cu aceeași perioada a anului anterior..

Totodată, gama Hyundai eco reprezintă 19,6% din totalul vânzărilor în 2022. Hyundai Auto România își menține locul al doilea în segmentul hybrid, dar și în segmentul plug-în hybrid. În plus, ocupă poziția a patra în clasamentul vehiculelor 100% electrice.

Conform oficialilor importatorului, „pentru 2023 obiectivul Hyundai Motor Company este de a oferi clienților experiențe memorabile, inclusiv prin intermediul noilor modele – Kona, Santa Fe și Ioniq 5 N (primul vehicul electric de înalta performanță al companiei), continuând să își consolideze poziția de lider pe piață mobilității eco cu modelele electrice”.

Te-ar mai putea interesa și
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai multe arme, a declarat joi secretarul......
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să ...