1EUR = 4.7800 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Hyundai va intra pe segmentul automobilelor premium cu marca Genesis

Constructorul auto sud-coreean Hyundai Motor Co se pregăteşte să lanseze o marcă separată de automobile de lux, denumită Genesis, un anunţ în acest sens fiind posibil să fie făcut chiar miercuri, au declarat pentru Reuters mai multe surse din interiorul companiei, potrivit Agerpres.

03 noi, 2015 | Agerpres

Hyundai a lansat deja un sedan de lux denumit Genesis în anul 2008 precum şi un coupe cu acelaşi nume. Ulterior a adăugat o versiune revizuită a modelului Hyundai Equus la această gamă de automobile de lux.

Potrivit surselor, aceste automobile vor forma nucleul liniei de automobile marca Genesis, urmând ca în jurul anului 2019 să fie adăugat şi un SUV. Intenţia Hyundai este să lanseze Genesis ca o marcă globală separată, chiar dacă pentru moment automobilele Genesis vor fi vândute prin actualele canale de distribuţie ale Hyundai.

'O gamă mică de produse premium urmează să fie vândută sub marca Genesis', a declarat una dintre surse, precizând că pentru moment această marcă nu va avea propriul său canal de distribuţie deoarece o reţea de reprezentanţe Genesis ar prezenta prea multe riscuri.

Intrarea pe segmentul premium ar reprezenta îndeplinirea unui obiectiv pe termen lung al preşedintelui Hyundai, Chung Mong-koo. Hyundai a decis în urmă cu un deceniu să înfiinţeze o marcă separată de automobile de lux însă până acum nu a făcut decât să testeze piaţa cu modelele Genesis. La acea dată consilierii externi au avertizat Hyundai că nu este pregătit să lanseze o marcă separată de automobile de lux şi ar trebui să se concentreze pe marca principală Hyundai. Consultantul a dat drept exemplu grupul auto japonez Toyota Motor Corp care a cheltuit aproximativ cinci miliarde de dolari pentru a construi de la zero marca premium Lexus şi a avut nevoie de un deceniu pentru a ajunge la punctul de echilibru.

În prezent însă segmentul automobilelor high-end este aglomerat. Pe lângă primii trei jucători, constructorii germani BMW, Mercedes şi Audi, rivalii Fiat Chrysler, cu marca Alfa Romeo, precum şi Cadillac, Lincoln, Infiniti şi Acura îi vizează pe cei care intenţionează să -şi cumpere un automobil de lux.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO