1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

News

Hyundai va investi 73 mld. dolari, până în 2018: uzine noi, cercetare pentru reducerea emisiilor CO2 şi un alt sediu central

Grupul sud-coreean Hyundai Motor Group, al cincilea mare producător auto din lume, a anunţat marţi că în următorii patru ani intenţionează să investească 80.700 miliarde woni (61 miliarde de euro sau 73 de miliarde de dolari) pentru construcţia de noi uzine, cercetare şi dezvoltare şi un nou sediu general, transmite AFP.

06 ian, 2015 | Agerpres

Hyundai Motor Group, care regrupează diviziile Hyundai Motor şi Kia Motors, a precizat că până în 2018 intenţionează să investească 49.100 miliarde woni pentru dezvoltarea unităţilor de producţie din afara Coreei de Sud şi construcţia unui nou sediu general la Seul. Alţi 31.600 miliarde de woni ar urma să fie investiţi în cercetarea şi dezvoltarea de vehicule cu emisii reduse şi alte tehnologii. Aceasta înseamnă că în fiecare din următorii patru ani Hyundai Motor Group va cheltui, în medie, 20.200 miliarde woni, cu 35% mai mult decât investiţiile record de 14.900 miliarde woni efectuate în 2014, scrie Agerpres.

'Aceste investiţii record ne vor permite să obţinem tehnologii fundamentale în producţie de automobile ecologice, automobile inteligente şi alte automobile de ultimă generaţie', a informat Hyundai într-un comunicat.

Grupul auto a subliniat că trei sferturi din investiţiile sale vor fi făcute în Coreea de Sud, ceea ce va contribui la stimularea economiei. O mare parte din investiţii ar urma să se îndrepte spre un teren de 79.342 de metri pătraţi achiziţionat de la statul sud-coreean pentru 10,1 miliarde de dolari, unde ar urma să fie construit noul sediu general al companiei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO