1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Ialomiţianu,către Georgescu: Renunţaţi la tăierea banilor pentru investiţii de la a doua rectificare

Deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu i-a solicitat, marţi, în plen, vicepremierului Florin Georgescu să renunţe la tăierea banilor pentru investiţii la a doua rectificare bugetară, să depună bugetul pe 2013 şi a făcut un apel la deputaţii USL să voteze moţiunea pe buget iniţiată de PDL.

23 oct, 2012 | Mediafax

Ialomiţianu, fost ministru de Finanţe în Guvernul Boc, a arătat că moţiunea este un demers constituţional şi sancţionează "derapajele" guvernării Ponta, adăugând că Ponta are o singură soluţie şi anume să ceară scuze românilor pentru "incompetenţă".

El a spus că mai mulţi oameni l-au rugat să-i pună lui Victor Ponta mai multe întrebări şi anume de ce a "tăiat banii din investiţii", de ce a "majorat tarifele la energie", de ce a "declanşat circul politic care a dus la devalorizarea leului".

"Domnule vicepremier, faceţi parte dintr-un Guvern care a tăiat banii din mediul privat", i-a spus Ialomiţianu ministrului de Finanţe Florin Georgescu.

Deputatul PDL a arătat că a făcut un calcul şi a reieşit că Ponta are un excedent la buget de 1,5 miliarde de lei. "Domnule Ponta, ce aţi făcut cu acest excedent, sper că nu l-aţi folosit la mitingul de la Arena Naţională", a mai spus Ialomiţianu.

El a spus că nu poate fi invocată greaua moştenire.

"Vă cerem, domnule vicepremier, să renunţaţi la tăierea banilor pentru investiţii de la a doua rectificare, vă cerem să depuneţi bugetul pe 2012 înainte de alegeri. (...). Fac apel la grupul USL să voteze această moţiune pentru a nu continua dezamăgirea românilor şi distrugerea credibilităţii României pe pieţele externe", a mai spus Ialomiţianu.

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate moţiunea simplă iniţiată de 59 de parlamentari PDL şi intitulată "Guvernul USL- frâna de motor a bugetului", la şedinţă fiind prezent vicepremierul şi ministrul de Finanţe Florin Georgescu. În textul moţiunii PDL cere depunerea bugetului pe 2013 în Parlament până la 1 noiembrie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO