1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

News

Ialomiţianu: E posibil ca o parte din ce nu s-a recuperat din tăieri să se dea la jumătatea anului

Fostul ministru al Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu a declarat, miercuri, că "este posibil ca o parte din ceea ce nu s-a recuperat din tăierile din 2010 privind salariile să se poată da la jumătatea anului".

07 mar, 2012 | Mediafax

"Şi măsura de reducere a contribuţiilor sociale este o măsură care trebuie să fie în atenţia Guvernului, dar sigur că asta va fi decizia Guvernului pe ce se va merge. Dar eu vă spun că este posibil ca o parte din ceea ce nu s-a recuperat din tăierile din 2010 privind salariile, o parte se poate da la jumătatea anului", le-a spus Ialomiţianu ziariştilor.

El a arătat că, printr-o analiză "foarte severă" asupra modului de cheltuire a banului public şi printr-o reducere a evaziunii fiscale, este posibil să fie aplicate acele măsuri anunţate de şeful statului privind recuperarea părţii rămase din tăierile salariilor bugetarilor în 2010.

"S-a spus totdeauna că luăm în calcul o majorare a salariilor şi pensiilor după misiunea FMI şi a Comisiei Europene din aprilie, dacă condiţiile impun acest lucru. Eu cred că, printr-o analiză foarte severă asupra modului de cheltuire a banului public şi printr-o reducere a evaziunii fiscale, este posibil ca aceste măsuri anunţate de domnul preşedinte privind recuperarea părţii rămase din tăierile din 2010 să fie aplicate", a adăugat Ialomiţianu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, în Parlament, că puterea are datoria de a găsi soluţii ca în jurul datei de 1 iunie să fie "reîntregite" salariile bugetarilor.

"La începutul anului 2011, parte din sumele tăiate din salariile bugetarilor au fost restituite. Cred că este o datorie a mea şi a dumneavoastră pentru ca undeva în jurul date de 1 iunie să reîntregim salariile bugetarilor (...) Veţi avea suportul meu, dacă talentul dumneavoastră şi al Guvernului va fi pe măsura momentului şi nevoii de a restabili veniturile bugetarilor", a spus preşedintele.

El a arătat că această reîntregire a salariilor bugetarilor va trebui făcută în condiţiile în care în luna ianuarie a fost colectat la buget un excedent faţă de veniturile planificate, însă februarie a fost un minus de două ori mai mare decât excedentul din luna precedentă.

Potrivit preşedintelui, şi în martie este posibil un minus în colectare veniturilor la buget, dar acesta se datorează conjuctural situaţiei meteorologice din luna februarie.

Traian Băsescu s-a declarat convins că majoritatea parlamentară, împreună cu guvernul, premierul, privind în bugetul de stat, aşa cum este aprobat şi fără a diminua investiţii, ar putea găsi resurse ca la sfârşitul mandatului să le poată spune bugetarilor că vor avea salariile întregi aşa cum le-au găsit la începutul mandatului din 2008.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO