Ialomiţianu: Pensiile nu se majorează iar contribuţiile nu scad. PSD şi PNL au minţit

Deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu, fost ministru de Finanţe, a declarat, luni, după întâlnirea comisiilor de buget-finanţe cu delegaţiile FMI, CE şi BM, că USL i-a minţit pe pensionari promiţând mărirea pensiilor şi pe cei din mediul de afaceri când a promis reducerea contribuţiilor.
Economica.net - lun, 07 mai 2012, 15:56
Ialomiţianu: Pensiile nu se majorează iar contribuţiile nu scad. PSD şi PNL au minţit

Ialomiţianu a declarat că PDL nu va vota Guvernul Ponta întrucât USL a venit cu foarte multe promisiuni şi acum a uitat de acestea.

„Trebuie să ne explice că s-au comportat ca nişte partide din opoziţie, şi acum, când au ajuns la putere, trebuie să dovedească mai multă responsabilitate. Cei din PSD nu pot oferi informaţii foarte bune. (..) Pensionarii nu vor primi de la viitorul Guvern o majorare a pensiilor, deşi PSD-ul a dorit acest lucru. Pensionarii au fost păcăliţi de către PSD iar mediul de afaceri fost păcălit de PNL, pentru că reducerea contribuţiilor nu se realizează. Atât au realizat viitorii miniştri”, a spus fostul ministru de Finanţe.

Gheorghe Ialomiţianu a arătat că este un lucru foarte bun că Florin Georgescu a fost desemnat ministru de finanţe, pentru că a arătat credibilitate, responsabilitate, iar negocierile cu organismele internaţionale s-au desfăşurat la Banca Naţională, o instituţie credibilă şi în faţa instituţiilor externe.

Ialomiţianu a afirmat că în cadrul întâlnirii FMI cu comisiile de buget-finanţe s-au discutat unele lucruri legate de acord, care „nu a fost modificat, ci continuă”.

„Sunt probleme legate de restructurarea companiilor de stat, probleme în sănătate, viitorul guvern trebuie să rezolve aceste probleme. S-au apreciat rezultatele pe linie fiscală, toate ţintele au fost îndeplinite, încadrarea în deficit, reducerea arieratelor, un grad bun de colecatre deşi luna februaruie nu a fost o lună foarte bună. Ne-au spus reprezentanţii Fondului şi ai Comisiei că s-a oferit un spaţiu fiscal mic pentru creşterea salariilor, este meritul şi al Guvernului Boc pentru că a lăsat un spaţiu fiscal destul de mare de la 1,9 până la 3%, în care trebuie să neîncadăm la sfârşitul anului”, a mai declarat Ialomiţianu.

El a arătat că problema este pentru 2013, pentru că se pune problema cât va afecta deficitul bugetar această majorare de salarii.

Despre următoarea mărire de salarii, Ialomiţianu a precizat că dacă situaţia va fi bună la următoarea misiune a FMI din iulie, e posibil ca următoarea mărire să fie în noiembrie, dacă nu, se va discuta în 2013.

Despre sumele restante la CAS pentru pensionari, Ialomiţianu a arătat că restituirea trebuie să se facă în mod treptat, în tranşe. „Nu se poate face dintr-o tranşă, atât a putut să negocieze viitorul guvernul”, a adăugat el.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ungaria, care cumpără petrol rusesc și condiționează semnarea embargoului de banii de la UE, primește banii. România nu primește nimic, deși riscă să rămână fără mult petrol dacă Putin reacționează dur la embargo
Ungaria, care cumpără petrol rusesc și condiționează semnarea embargoului de banii de la UE, primește banii. România ...
Ambițiosul plan RepowerEU, un set de măsuri de 300 de miliarde de euro anunțat de Comisia Europeană pentru a pune capăt dependenței de resursele energetice rusești are o prevedere foarte......
Guvernul bulgar anunță adoptarea de măsuri sociale în valoare de 1 miliard de euro, ca urmare a protestelor populației
Guvernul bulgar anunță adoptarea de măsuri sociale în valoare de 1 miliard de euro, ca urmare a protestelor populației
Guvernul de la Sofia a anunţat miercuri o serie de măsuri pentru reducerea presiunilor asupra cheltuielilor populaţiei ...
Moscova închide redacția locală a postului canadian de televiziune CBC
Moscova închide redacția locală a postului canadian de televiziune CBC
Ministerul de Externe al Rusiei a anunţat miercuri închiderea redacţiei din Moscova a radioteleviziunii canadiene CBC ...
Guvernul ceh negociază cu CEZ restructurarea companiei. Statul vrea să dețină mai mult control asupra prețului energiei
Guvernul ceh negociază cu CEZ restructurarea companiei. Statul vrea să dețină mai mult control asupra prețului energiei
Guvernul ceh discută cu CEZ restructurarea companiei de utilităţi, au anunţat miercuri CEZ şi Ministerul ceh de Finanţe, ...