1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

Auto

Iarna au loc la fel de multe răsturnări şi derapări ca în toate celelalte trei anotimpuri la un loc - studiu

Numărul mediu al dosarelor de daună deschise iarna în domeniul asigurărilor auto este cu circa 18% mai mic decât în restul anului, dar dauna medie este cu 15% mai mare, în timp ce numărul de răsturnări şi derapări în sezonul rece este la fel de mare cât în toate celelalte trei anotimpuri la un loc, arată o analiză efectuată asupra portofoliului Casco al companiei de asigurări Generali România.

12 dec, 2016 | Agerpres

Aproximativ 90% dintre avariile de pe segmentul auto sunt produse în localităţi, iar în zilele de luni au loc cele mai multe evenimente rutiere.

Pe timp de iarnă, aproximativ 80% din totalul evenimentelor în care sunt implicate una sau mai multe maşini sunt tamponări uşoare, petrecute la viteză redusă. În acelaşi timp, dauna medie achitată în urma evenimentelor petrecute în acest sezon este cu 15% mai mare, ceea ce indică o severitate mai accentuată a incidentelor. Cauzele severităţii mai mari sunt condiţiile nefavorabile de drum reprezentate de îngustarea căilor de rulare după zăpezi abundente, vizibilitatea redusă sau carosabilul alunecos.

Caracteristice sezonului rece sunt avariile rezultate în urma derapărilor sau răsturnărilor. În portofoliul Casco al Generali România sunt înregistrate, în medie, circa 40 de astfel de cazuri în fiecare iarnă, un număr aproximativ egal cu suma evenimentelor de acelaşi tip petrecute în restul anotimpurilor.

Din punct de vedere al momentelor din săptămânile de iarnă când au loc avariile, zilele de luni conduc detaşat, având loc cu 27% mai multe evenimente decât media săptămânii. În acelaşi timp, în zilele de sâmbătă au loc cele mai puţine avarii, respectiv cu 39% mai puţine decât media săptămânii.

Aproximativ 90% dintre avarii se produc în localităţi pentru că, atunci când condiţiile de drum sunt mai dificile, şoferii preferă să evite călătoriile mai lungi.

Din fericire, zilele de sărbătoare par a fi mult mai liniştite din punct de vedere al incidentelor rutiere. Spre exemplu, numărul evenimentelor înregistrate în ajunul Crăciunului (24 decembrie) este cu 30% mai mic decât numărul evenimentelor din aceeaşi zi a unei alte săptămâni de iarnă.

Numărul dosarelor de daună scade şi mai mult în zilele de Crăciun (cu aproximativ 80%), respectiv de Anul Nou (cu 55%) faţă de evenimentele petrecute în aceeaşi zi dintr-o altă săptămână din sezonul rece.

Asigurarea Casco are rolul de a-l proteja cât mai bine pe proprietarul vehiculului, însă nu trebuie neglijat că, în timpul deplasării pe carosabil acoperit cu zăpadă sau gheaţă, riscul unei coliziuni este mult mai ridicat. Proprietarii sunt obligaţi să îşi echipeze vehiculele cu anvelope de iarnă pentru a reduce acest risc, după cum prevede şi legislaţia în vigoare.

Generali România derulează, în perioada 12 - 18 decembrie, campania naţională de prevenţie şi siguranţă rutieră 'Iarna, la volan!'. Obiectivele acestei iniţiative sunt de a creşte gradul de informare cu privire la riscurile aferente condusului pe timp de iarnă şi, în acelai timp, de a evidenţia măsurile ce pot fi luate pentru a le reduce. Campania este realizată cu sprijinul Asociaţiei pentru Promovarea Asigurărilor (APPA).

Generali România este prima companie de asigurări din străinătate care a intrat pe piaţa din România, deschizând prima sucursală, la Brăila, în 1835. În prezent, este una dintre primele 10 companii de asigurare de pe piaţa locală, după cifra de afaceri.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO