Iaşiul devine un puternic pol de dezvoltare în outsourcing. În ianuarie s-au anunţat 400 de joburi noi în domeniu

În ianuarie, două companii din industria de outsourcing au anunţat crearea a 400 de locuri de muncă la Iaşi. Concret, compania Optima a anunţat astăzi, 26 ianuarie, că va deschide în luna februarie, la Iaşi, un centru de outsourcing în care va angaja 100 de oameni. Pe 13 ianuarie, oficialii grupului francez Webhelp, numărul opt în industria locală de Business Process Outsourcing (BPO), după afacerile nete rulate, au spus că deschid la Iaşi cel de-al şaselea centru de relaţii cu clienţii, la sfârşitul lunii februarie. Webhelp angajează la centrul din Iaşi 300 de oameni. 
Cristina Şomănescu - mar, 26 ian. 2016, 10:06
Iaşiul devine un puternic pol de dezvoltare în outsourcing. În ianuarie s-au anunţat 400 de joburi noi în domeniu

Compania Optima a investit peste 200.000 de euro în deschiderea centrului de outsourcing din Iaşi.

„Deschiderea centrului din Iaşi este un proiect important pe care îl pregătim de mai mult timp, pe fondul unui ritm de creştere al companiei de 30% anual. Ne dorim să ne consolidăm creşterea prin această extindere locală susţinută de o investiţie de peste 200.000 de euro în acest an. Am demarat deja procesul de recrutare atât pentru echipa de management, dar şi pentru celelalte poziţii de specialişti”, declară Daniel Mereuţă, director general al companiei Optima.

Biroul din Iaşi va fi cel de-al doilea centru operaţional al companiei Optima în care vor fi angajaţi 100 de oameni până la sfârşitul anului 2016.

Noi mergem la Iaşi cu intenţia de a crea acolo un al doilea centru operaţional companiei, care să completeze capacitatea celui din Bucureşti, și care să ne asigure nu numai creştere organică, ci un nivel şi mai ridicat de calitate și performanță. Este posibil să ajungem la 100 de angajaţi în acest centru pâna la sfarşitul anului. 100 de locuri de muncă în Iaşi înseamnă un pas mare pentru Optima, dar şi o oportunitate binevenită inclusiv pentru tinerii studenţi sau absolvenţi din cel mai important oraş al Moldovei, spune Daniel Mereuţă.

Centrul Optima din Iaşi va fi operaţional în luna februarie.

„Suntem în plină campanie de recrutare. Nimeni nu începe însă lucrul fară o serie de training-uri care pot chiar şi să îi descalifice pe cei mai puţin motivaţi. Nu vrem să angajăm ca să bifăm un număr de angajați, investim în oameni, sunt multe oportunități de dezvoltare ulterioară, deci suntem foarte atenţi la echipa noastră. În opinia mea, Iaşiul este într-o etapă de dezvoltare extraordinară, sunt mulţi tineri competenţi, deschişi şi dornici de dezvoltare, oraşul se transformă rapid, şi există mult potenţial şi pe viitor”, e de părere Daniel Mereuţă.

Compania Optima a fost înfiinţată în 2010 şi are sediul în Bucureşti. Optima face parte din Grupul Next Capital, cu afaceri în factoring, cumpărare și recuperare de creanţe, cu o valoare anuală a finanţărilor de peste 50 de milioane de euro. Grupul Next Capital are acţionariat majoritar românesc, iar minoritar – fondul de investiţii britanic North Bridge Capital Partners.

Citeşte şi analiza ECONOMICA.NET Suntem a patra cea mai mare piaţă de outsourcing din lume. Trei ani la rând de creştere pentru cele mai mari companii locale

Şi Webhelp a anunţat recent deschiderea unui birou la Iaşi

Pe 13 ianuarie, grupul francez Webhelp, numărul opt în industria locală de Business Process Outsourcing (BPO), după afacerile nete rulate, anunţa deschiderea celui de-al şaselea centru de relaţii cu clienţii, la Iaşi, la sfârşitul lunii februarie. Webhelp angajează la centrul din Iaşi 300 de oameni care vorbesc fluent limba franceză, care au abilităţi de relaţionare şi de operare PC. 
„Am ales să ne extindem pe o piaţă nouă pentru a susţine ritmul alert de dezvoltare a companiei. Mizăm pe faptul că mediul academic din Iaşi va genera viitori angajaţi valoroşi. Peste 75% dintre angajaţii Webhelp România sunt studenţi şi absolvenţi de studii superioare” a declarat Mihaela Rusu, director general al Webhelp România.
Candidaţii sunt ofertaţi cu bonuri de masă şi abonament la clinică privată de sănătate, spun oficialii companiei.

Webhelp va investi circa 800.000 euro în amenajarea biroului din Iaşi.
Webhelp e deja prezent în Bucureşti, Galaţi, Ploieşti, cu cinci centre de relaţii cu clienţii în care performează peste 2000 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la "Baa2", ca urmare a revenirii solide a economiei ungare din pandemie, o veste......
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîţu a obţinut 2.878 de voturi "pentru" din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban 1.898.
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Jucătorii împătimiți sau cei care joaca ocazional la Loto nu mai pot intra în agenții fără certificatul verde sau ...