1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Iberdrola: Nu putem continua proiectele eoliene din România

 Iberdrola nu poate continua proiectele eoliene programate pentru piaţa românească, din cauza partenerului Eolica, potrivit lui Adrian Goicea, reprezentantul companiei spaniole în România, aceasta anunţând anterior proiecte de producţie a energiei cu o valoare totală de circa 2,5 miliarde euro.

23 oct, 2012 | Mediafax

"Nu vindem nimic, dar din cauza partenerului Eolica, care nu şi-a îndeplinit sarcinile, nu suntem în situţia de a le continua", a declarat Goicea pentru MEDIAFAX, fără să facă alte comentarii.

În 2008, Iberdrola a cumpărat de la Eolica Dobrogea 50 de proiecte eoliene, cu o capacitate totală de 1.600 MW, şi a anunţat că va finaliza toate investiţiile până în 2017, în colaborare cu Eolica.

Deocamdată, Iberdrola produce pe piaţa românească energie în centrale eoliene cu o putere de 80 MW, în localitatea Mihai Viteazu din judeţul Constanţa.

Ministerul Economiei anunţa în luna mai că firmele româneşti C-Tech şi Rokura au încheiat cu producătorul chinez de turbine eoliene Sinovel au acord în baza căruia acesta va furniza echipamente şi servicii pentru capacităţi energetice eoliene de 1.200 MW care urmează să fie dezvoltate în Dobrogea.

Firmele C-Tech, Rokura şi Eolica Dobrogea sunt partenerii locali ai Iberdrola.

Presa spaniolă a relatat că Iberdrola ar vinde proiectele eoliene din România către Sinovel, informaţie dezminţită însă de Iberdrola.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO