IBM intenţionează să elimine 10.000 de locuri de muncă în Europa

Grupul informatic american International Business Machines Corp. intenţionează să elimine 10.000 de locuri de muncă în Europa, în încercarea de a-şi reduce costurile la divizia sa de servicii IT înainte de a o scoate la vânzare, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.
Economica.net - mie, 25 nov. 2020, 13:08
IBM intenţionează să elimine 10.000 de locuri de muncă în Europa

Restructurările de amploare vor afecta aproximativ 20% din efectivele IBM din Europa. Cele mai afectate ar urma să fie subsidiarele din Marea Britanie şi Germania, dar sunt avute în vedere şi restructurări în Polonia, Slovacia, Italia şi Belgia.

Sursele, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, au dezvăluit că IBM şi-a anunţat intenţia de a recurge la restructurări de personal în Europa cu prilejul unei întâlniri cu reprezentanţii sindicali care a avut loc la începutul lunii noiembrie. Cea mai afectată va fi divizia de servicii IT a IBM, cea care se ocupă de operaţiunile de zi cu zi, precum gestionarea centrelor de date ale clienţilor şi suport IT tradiţional pentru instalarea, operarea şi repararea echipamentelor.

În luna octombrie IBM şi-a anunţat intenţia de a se separa de divizia de servicii IT pentru a se concentra pe noua divizie de hybrid-cloud computing şi inteligenţă artificială. IBM speră să finalizeze această separare până la finele lui 2021.

„Luăm măsuri structurale pentru a simplifica şi eficientiza afacerile noastre” a declarat luna trecută directorul financiar de la IBM, James Kavanaugh.

Odată o renumită companie americană în sectorul mainframe computing şi servicii IT, IBM a ajuns în urma noilor firme din tehnologie precum Amazon.com, care domină piaţa de cloud-computing. Separarea de divizia de servicii este prima mutare a noului director general de la IBM, Arvind Krishna care a fost numit la conducerea companiei în luna aprilie în încercarea de a o readuce pe creştere după un deceniu de scădere a veniturilor.

Te-ar mai putea interesa și
România a importat aproximativ 300.000 de tone de soia și făină din soia. 70% din marfă este din state unde se produc plante modificate genetic
România a importat aproximativ 300.000 de tone de soia și făină din soia. 70% din marfă este din state unde se produc ...
În 2022, aproximativ 70 % din importurile de soia și făină de soia proveneau din Brazilia, Argentina și Statele Unite, cei mai mari producători de plante modificate genet. Producția locală......
Discuții în coaliție pe proiectul de buget
Discuții în coaliție pe proiectul de buget
Liderii coaliţiei de guvernare vor avea o întâlnire de lucru pentru a discuta proiectul de buget pe anul viitor.
Schengen/Ciolacu: Austria este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România
Schengen/Ciolacu: Austria este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă seară, că Austria "şi-a flexibilizat poziţia" în ceea ce priveşte spaţiul ...
Majoritatea țărilor care au anunțat că vor monta turbine eoliene offshore își vor rata țintele stabilite pentru 2030
Majoritatea țărilor care au anunțat că vor monta turbine eoliene offshore își vor rata țintele stabilite pentru 2030
Dintre cele 19 țări cu obiective clare privind energia eoliană offshore pentru 2030, doar Polonia și Irlanda par să ...