1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Companii

IBM va oferi suport în dezvoltarea infrastucturii IT pentru Banca Naţională a Moldovei

Banca Naţională a Moldovei a selectat IBM pentru suport în dezvoltarea unui mediu cloud care să susţină o infrastructură desktop virtuală pentru cei 100 angajaţi, a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, compania americană.

14 aug, 2014 | Agerpres

'Pentru a putea deservi toţi clienţii săi din întreaga ţară şi pentru a răspunde în avans la schimbările şi reglementările tot mai rapide din piaţă, dar şi cerinţelor clienţilor pentru servicii noi, Banca Naţională a Moldovei are nevoie să gestioneze diferite tipuri de procese informatice - de la tranzacţii financiare la rularea unor instrumente de analiză complexe care necesită capacităţi desktop virtuale 3D', notează sursa citată.

Banca Naţională a Moldovei a cooptat IBM pentru a furniza o soluţie care să genereze analize, să ofere o mai mare capacitate de utilizare a sistemului, disponibilitate şi flexibilitate, fără a creşte spaţiul dedicat infrastructurii, păstrând în acelaşi timp costurile sub control.

'Soluţia de infrastructură IT oferită de IBM este bazată pe System x şi va creşte flexibilitatea băncii, va simplifica gestionarea înregistrărilor financiare şi va îmbunătăţi serviciul clienţi (...) Toate aceste componente sunt adecvate pentru accelerarea proceselor grafice pentru a susţine cerinţele clientului pentru un timp de răspuns mai rapid şi în timp real la accesarea aplicaţiilor, precum Bloomberg, Reuters, Eviews, Matlab, navigarea rapidă pe Internet şi redarea video, precum şi derularea rapidă a aplicaţiilor de tip Office', conform comunicatului IBM.

Corporaţia IBM este prezentă şi în România, unde, din 2010, operează unul dintre cele mai moderne Centre de Date din Sud-Estul Europei.

Centrul este capabil să ofere o infrastructură IT ce include servicii hardware cu capacităţi performante de procesare, stocare de date la cerere, back-up pe hard-disk şi bandă, virtualizare, sisteme de operare, servicii de securitate, monitorizare şi management.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO