IDC: Europa va cheltui 815 de milioane de dolari pe tehnologii blockchain în acest an. Suma creşte la 3,6 miliarde de dolari în 2022

În pofida unui început lent, Europa este acum una dintre regiunile cu cea mai rapidă creștere din întreaga lume în privința cheltuielilor cu tehnologia blockchain. Acest lucru se datorează mai multor factori, cum ar fi întreprinderile adoptă tehnologia în producție și un val de startup-uri care imping de la spate activitățile de marketing și vânzări, potrivit unui raport al companiei americane de cercetări de piaţă International Data Corporation (IDC).
Lidia Neagu - sâm, 30 mart. 2019, 12:04
IDC: Europa va cheltui 815 de milioane de dolari pe tehnologii blockchain în acest an. Suma creşte la 3,6 miliarde de dolari în 2022

Raportul, numit „Worldwide Semiannual Blockchain Spending Guide”, publicat în februarie 2019, arată că în Europa cheltuielile cu blockchain vor ajunge la peste 800 milioane de dolari în 2019, Europa Occidentală reprezentând 83% din sumă și 17% revenind Europei Centrale și de Est. Suma totală a cheltuielilor în Europa va atinge 3,6 miliarde de dolari în 2022, cu o rată anuală de creștere (CAGR) de 73,2% în cinci ani.

„În ceea ce privește tehnologiile, serviciile IT, cum ar fi consultanța, externalizarea, implementarea și suportul, educația și formarea, vor conduce la cheltuieli, reprezentând aproximativ 63% din cheltuielile europene în 2019, crescând cu 76,6% în fiecare an în perioada 2018-2022”, a declarat Carla La Croce, analist principal în cercetare, Customer Insights and Analysis, IDC. „Acest lucru se datorează faptului că blockchain-ul trebuie să-și intensifice și să demonstreze că este pregătit să foe folosit pentru producție, iar întreprinderile trebuie să se asigure că au o viziune strategică pe termen lung asupra inițiativelor care au la bază blockchain-ul”.

Blockchain-ul provine din sectorul financiar, iar tehnologia este acum bine împământenită în acel sector, sectorul bancar fiind domeniul de vârf în ceea ce privește cheltuielile de tip blockchain în Europa. Finanțele vor reprezenta o treime din totalul cheltuielilor în 2019, cu utilizări răspândite, de la finanțarea comerțului și decontarea tranzacțiilor până la plățile și decontările transfrontaliere, precum și respectarea reglementărilor. Se preconizează că asigurările vor fi industria cu cea mai rapidă creștere în perioada de prognoză 2018-2022, cu un CAGR de 81,3%.

Blockchain se dezvoltă și în alte industrii şi va continua să fie folosit pentru a descoperi noi moduri de utilizare în domenii precum producția și resursele (reprezentând 19% din totalul cheltuielilor) și alte industrii legate de lanțul de aprovizionare, cum ar fi comerțul cu amănuntul, en-gros și transport (care deţine aproape 15% din cheltuieli).

„Interesul pentru blockhain-ul între industriile din lanțul de aprovizionare este văzut în numărul tot mai mare de cazuri de utilizare pentru urmărirea produselor, cum ar fi proveniența loturilor de marfă și gestionarea bunurilor, de la alimente la produse de lux”, a spus La Croce. „Scopul este de a reduce birocrația, de a eficientiza procesele, de a preveni obiectele contrafăcute și de a îmbunătăți încrederea și transparența cu partenerii comerciali și, în consecință, și cu clienții lor”.

„De asemenea, IDC vede o concurență puternică între giganții cloud pentru a găzdui, gestiona și servi ecosistemele emergente de blockchain, în special de la IBM și Microsoft, alături de Amazon, Oracle, Google și SAP, iar Alibaba și Huawei se așteaptă să joace un rol din ce în ce mai important în Est”, a spus Mohamed Hefny, manager de programe, Systems and Infrastructure Solutions, IDC.

Adoptarea tehnologiei blockchain pe parcursul lanțului de aprovizionare poate crește eficiența, viteza și volumul comerțului mondial prin limitarea costurilor asociate cu tranzacțiile internaționale și prin sprijinirea întreprinderilor să identifice noi parteneri comerciali și poate duce la creșterea protecției și încrederii consumatorilor în comerțul electronic.

Tehnologia blockchain permite unor părți separate să inițieze tranzacții sigure, fără a fi nevoie de un intermediar. Caracteristicile cheie ale tehnologiei blockchain includ mecanisme care permit părților participante să identifice cu certitudine data și originea inserării datelor pentru fiecare bloc al lanțului. În plus, înregistrările datelor în lanțul de blocuri sunt imuabile, ceea ce înseamnă că, odată inserate în lanț, ele nu mai pot fi modificate sau șterse. Utilizatorii au, de asemenea, acces verificat la lanțul de blocuri de date, iar sistemele blockchain conțin funcții automate care permit executarea unor contracte inteligente odată ce anumite criterii au fost îndeplinite, se arată şi într-un raport al Comisiei Europene.

Te-ar mai putea interesa și
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, relevă un studiu......
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului ...
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care ...
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...