Ieftinire semnificativă a carburanților, și azi. Care sunt prețurile

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus din nou prețurile azi, la trei zile de la precedenta ieftinire. S-au ieftinit și benzina și motorina.
Mihai Nicuţ - lun, 08 aug. 2022, 08:59
Ieftinire semnificativă a carburanților, și azi. Care sunt prețurile

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișa azi, 2 august 2022, în aplicația Petrom, un preț al benzinei standard de 8,10 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 8,73 lei/litrul.

Prețurile reale pe care le plătiți la pompă sunt cu 50 de bani mai mici însă, adică 7,60 lei pe litru la benzină și 8,23 de lei pe litru la motorină.

Așadar, liderul pieței a redus prețurile cu zece bani pe litru, atât la motorină, cât și la benzină.

Ieftinirea vine la trei zile de la precedenta, când compania a redus prețurile cu trei bani pe litru, doar la benzină.

Este a opta scădere consecutivă de preț după 1 iulie, momentul de la care companiile au redus prețurile cu 50 de bani pe litru ca urmare a Ordonanței Guvernului. Doar săptămâna trecută prețurile au scăzut în trei rânduri.

Prețurile sunt cu până la un leu pe litru mai mici decât cele de la finalul lunii iunie.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat, referitor la implementarea măsurii Executivului privind compensarea cu 50 de bani a preţului carburantului la pompă, că măsura va continua pe întreaga perioadă anunţată, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii. Măsura se aplică până la finalul lunii septembrie.

„Ca şi în cazul altor măsuri implementate de Guvern pentru protejarea cetăţenilor şi economiei de efectele creşterii preţurilor la energie şi gaze naturale, compensarea la pompă cu 50 de bani a preţurilor la carburanţi va continua pe întreaga perioadă anunţată, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii”, a afirmat Cărbunaru.

Potrivit datelor Petrom de la jumătatea anului, cererea națională de carburanți s-a redus în trimestrul al doilea cu 2%, după ce în primul trimestru crescuse cu 7%.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, cu cu o rețea de 561 de stații de distribuție, dintre care 401 Petrom și 160 OMV.

Petrolul se tot ieftinește

Preţurile petrolului au scăzut săptămâna trecută la cele mai reduse niveluri din ultimele şase luni, după date din SUA care au arătat că stocurile de ţiţei şi benzină au crescut în mod neaşteptat săptămâna anterioară, în timp ce OPEC+ a anunţat că îşi va creşte ţinta de producţie a petrolului cu 100.000 de barili pe zi (bpd), potrivit Reuters. În același timp, a apărut și spectrul recesiunii, care are potențialul de a reduce cererea.

La ora redactării acestei știri, cotația pentru țițeiul Brent, de referință pentru piața europeană, era de 95,41 dolari pe baril, iar ce a tipului WTI, de referință pentru piața americană, era de 89,38 dolari (date OilPrice.com).

Te-ar mai putea interesa și
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
 Salariul minim lunar în Grecia va fi majorat cu 50 de euro, sau 6,4%, până la 830 de euro, a anunţat vineri Guvernul conservator de la Atena, acesta fiind a patra majorare din ultimii cinci......
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, cheltuielile de bază sunt principala preocupare când vine vorba de situaţia personală, iar printre ...
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO a anunțat rezultatele pentru anul fiscal 2023. Veniturile LEGO au crescut cu 2%, la 65,9 miliarde de coroane ...
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei Technologies a înregistrat în 2023 cel mai rapid ritm de creştere a veniturilor din ultimii patru ani, pe fondul ...