Iese Coca-Cola din Bolivia?

Bolivia a anunţat că data de 21 decembrie 2012 va marca interzicerea băuturilor produse de Coca-Cola în această ţară. Anunţul a fost făcut în vara acestui an de ministrul de externe bolivian.
Economica.net - vin, 21 dec. 2012, 07:09
Iese Coca-Cola din Bolivia?

Gigantul Coca-Cola nu este popular în toate colţurile lumii. Există şi ţări care nu comercializează faimoasa băutură răcoritoare şi, în vara acestui an, Ministrul bolivian de externe, David Choquehuanca, a aunţat că guvernul va interzice comercializarea Coca-Cola pe teritoriul Boliviei începând cu data de 21 decembrie.

Data de 21 decembrie 2012 reprezintă în calendarul maya sfârşitul unui ciclu, iar ministrul bolivian a spus că prin interzicerea Coca-Cola ţara va marca sfârşitul erei capitaliste şi al egoismului şi începutul unei noi ere.

După 26.000 de ani, planetele se vor alinia şi vor marca sfârşitul capitalismului şi începutul unei noi ere, a vieţii, a celebrării comunităţilor autentice, a comunitarismului. 21 decembrie va marca sfârşitul Coca-Cola şi începutul mocochinche (băutură răcoritoare autohtonă)”, a spus ministrul bolivian la o demonstraţie de suţinere a preşedintelui Evo Morales. Coreea de Nord, Cuba şi Myanmar sunt singurele ţări în care Coca-Cola nu se comercializează.

Ulterior, autorităţile boliviene au spus că încă nu există o decizie oficială în această privinţă şi că declaraţiile ministrului au fost scoase din context.

Coca-Cola nu este singura companie multinaţională care are probleme în Bolivia. McDonald’s şi-a încetat definitiv activitatea din motive economice, conform companiei.

După retragerea McDonald’s, Bolivia devine a doua ţară din America Latină, după Cuba, unde nu vor exista restaurante fast-food ale acestui lanţ. Compania a motivat decizia prin faptul că strategia de markting în această ţară a fost un eşec.. În cei 14 ani de prezenţă McDonald’s în Bolivia, reţeaua nu şi-a câştigat popularitatea, în parte din cauza conservatorismului şi obiceiurilor gastronomice ale localnicilor.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...