1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 11 º

News

IGPR investighează 1.800 de dosare privind maşini dispărute achiziţionate în leasing

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) instrumentează în prezent circa 1.800 de dosare privind peste 2.000 de autovehicule achiziţionate în leasing care au fost date dispărute de 36 companii finanţatoare, maşinile fiind înstrăinate de clienţi prin vânzare sau furate.

15 noi, 2012 | Mediafax

"În primele nouă luni, am depistat 238 de autovehicule, dintre care 120 în străinătate şi 118 în ţară. Am soluţionat 218 dosare prin neînceperea urmăririi penale, majoritatea în urma retragerii plângerilor penale formulate de societăţile de leasing", a declarat joi Marian Iorga, şef serviciu furturi autovehicule în IGPR, la Conferinţa Naţională ALB.

El a arătat că din cele aproape 1.800 de dosare sunt foarte multe la care plângerea a fost depusă tardiv.

IGPR a preluat, din noiembrie 2011, dosarele privind dispariţia autovehiculelor în leasing de la Poliţia Capitalei, unde nu erau gestionate eficient întrucât fiecare firmă depunea plângeri la diferite secţii de poliţie, iar dacă existau mai multe plângeri pe numele aceluiaşi utilizator Poliţia nu putea depista acest lucru. IGPR lucrează cu o aplicaţie care gestionează baza de date cu toate plângerile, putând identifica dacă un utilizator a realizat infracţiuni multiple.

Iorga a arătat că serviciul pe care îl conduce a depistat în acest an trei grupuri infracţionale, fiind trimişi în judecată 19 infractori, dintre care unul a primit deja o condamnare la opt ani de închisoare cu executare.

Potrivit datelor prezentate, furturile auto la nivelul Capitalei au scăzut cu 40% în acest an faţă de anul trecut.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO