1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Airbus și încă trei companii se bat pe livrarea de elicoptere de 272 milioane de euro Inspectoratului General pentru Situații de Urgență

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a primit patru oferte la licitația pentru achiziția de elicoptere, cu o valoare estimată de 272,86 milioane de euro. Printre cei care au depus ofertă se află și Airbus Helicopters, companie care are fabrică și în România, la Ghimbav.

02 iul, 2020 | | ECONOMICA.net

Cele patru oferte depuse până la termenul limită din 29 iunie provin de la:

- compania italiană Leonardo Spa,

- francezii de la Airbus Helicopters și subsidiara lor din Ghimbav, România

- polonezii de la Polskie Zakłady Lotnicze, deținuți de americanii de la Sikorsky Aircraft Corporation

- o firmă înregistrată în Cipru, Exclases Europe Limited.

IGSU a publicat anunțul pentru această licitație în 7 mai 2020, durata acordului – cadru fiind de patru ani.

Valoarea estimată a achiziției variază între 93,50 milioane de euro și 272,86 milioane de euro, pentru minimum patru elicoptere, respectiv maximum 12 elicoptere.

IGSU vrea să cumperere două tipuri de elicoptere: elicopter mediu/greu multifunctional maritim si elicopter mediu/greu multifunctional pentru uscat.
Finanțarea achiziției se face din fonduri bugetare, fonduri externe, Proiectul "Viziune 2020" – Program Operațional Infrastructura Mare, potrivit anunțului publicat în SEAP.

IGSU a mai lansat o procedură similară și în februarie 2019. Această licitație s-a anulat automat pe data de 15 aprilie 2019, din cauză că nu au fost ofertanți înscriși.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO