1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

Companii

IIC Group a înterupt finalizarea procesului de achiziţie a acţiunilor companiei româneşti de asigurări Carpatica

International Insurance Consortium (IIC Group) BV, companie înfiinţată pe teritoriul Uniunii Europene, a întrerupt finalizarea procesului de achiziţie a acţiunilor companiei româneşti de asigurări Carpatica Asig, informează, marţi, IIC Group, potrivit Agerpres.

07 iun, 2016 | Agerpres

Acest fapt implică retragerea dosarului de achiziţie depus la ASF în vederea aprobării achiziţiei a 100% din acţiunile companiei.

'IIC Group a avut o imagine clară asupra planului de revitalizare şi redresare necesar al Carpatica Asig ceea ce ar fi creat un viitor promiţător pentru companie. Din cauza statutului special al Carptica Asig, care este sub administrarea specială a Fondului de Garantare al Asiguraţilor, grupului IIC i-a fost negat accesul la informaţii importante şi relevante referitoare la statusul companiei. În acest blocaj de comunicare neobişnuit, a fost imposibil să stabilim un canal de comunicare eficient cu persoanele responsabile de administrarea şi operaţiunile companiei. În acelaşi timp, situaţia companiei Carpatica Asig se deteriora, iar cifrele prezentate nouă în faza iniţială nu au mai putut fi folosite ca bază pentru redresarea ulterioara a companiei', spun reprezentanţii IIC Group.

Aceştia apreciază şi că implementarea unui plan de redresare impunea un orizont de timp mult mai mare.

Preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a declarat la începutul lunii iunie că instituţia va anunţa următoarele măsuri de redresare la Carpatica Asig în luna iulie, iar, în paralel, discută cu investitori externi preluarea societăţii de asigurări.

'Carpatica, sub regimul de supraveghere şi de conducere temporară de către Fondul de Garantare a Asiguraţilor merge foarte bine, se face curăţenie, se reinterpretează un registru sau operaţiuni pe care le-au făcut ei, care să conducă la o sănătate financiară sporită. Aşteptăm evaluarea de la consultantul Deloitte, pe care o vom avea probabil spre sfârşitul acestei luni. În legătură cu următoarele măsuri de redresare, o să anunţăm probabil în luna iulie', a explicat Mişu Negriţoiu.

El a precizat că la nivelul ASF au fost discuţii cu privire la Carpatica şi cu alţi investitori, în afara International Insurance Consortium (IIC), care si-a exprimat, deja, public, intenţia de a investi în societatea din Sibiu, însă care este mai degrabă din partea persoanelor fizice decât ale persoanelor juridice.

'Probabil săptămâna viitoare vom lua o decizie în legătură cu un dosar pe care îl avem (cu IIC - n.r.) şi, în acelaşi timp, am mai deschis posibilitatea şi pentru alţi investitori (de a investi în Carpatica - n.r.). Am avut de curând discuţii la Bucureşti cu alţi investitori interesaţi, care se uită şi la Carpatica', a mai spus şeful ASF în data de 2 iunie.

Potrivit acestuia, investitorii menţionaţi sunt străini, însă nu a oferit mai multe detalii despre aceştia, motivând că aşteaptă conturarea discuţiilor.

ASF a anunţat la finalul lunii ianuarie 2016 că a decis aplicarea măsurilor de rezoluţie în cazul societăţii de asigurări Carpatica Asig, ceea ce presupune preluarea companiei de către autoritate în vederea redresării, respectiv vânzării. Prin mecanismul de rezoluţie se doreşte o intervenţie a autorităţii în cazul în care o companie de asigurare nu poate îndeplini cerinţele legale, înainte de a intra în faliment.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO