IKEA a demarat lucrările de construcție la magazinul din Timiș, al treilea din România

Retailerul suedez de mobile IKEA a început lucrările de construcție la sensul giratoriu ce va permite accesul către al treilea magazin al său din România.
Alina Stanciu - sâm, 08 mai 2021, 16:37
IKEA a demarat lucrările de construcție la magazinul din Timiș, al treilea din România

Al treilea magazin al suedezilor de la IKEA, ce va fi inaugurat cel mai probabi anul viitor în localitatea Dumbrăvița, la 6 kilometri de Timișoara, începe să prindă contur. Compania a început lucrările la sensul giratoriu ce va permite accesul către magazin, ceea ce implică lărgirea șoselei la patru benzi, potrivit informațiilor transmise Economica de oficiali ai Primăriei din localitate.

Aceasta după ce în luna martie primarul comunei și-a dat acordul, printr-un referat de aprobare a unui proiect de hotărâre, asupra modificărilor pe care IKEA le dorea la PUZ-ul aprobat în decembrie 2018 și asupra Certificatului de Urbanism referitor la lucrările de organizare de șantier. Mai exact, retailerul voia să schimbe amplasarea sensului giratoriu din incinta spațiului comercial și să poată demara lucrările de organizare de șantier și de îmbunătățire a terenului în vederea construirii. În plus, compania a adus și mici modificări PUZ-ului initial, aprobat în decembrie 2018.

Cum va arăta

Potrivit Certificatului de Urbanism, centrul comercial pe care îl va construi IKEA va avea 3 nivele (subsol, parter și un etaj), cu posibilitatea de extindere până la un nivel maxim de înălțime de 3 etaje. De asemenea, centrul va putea include parcări, alei pietonale, spații verzi, pompe geotermale, instalație de panouri fotovoltaice și va include atât un spațiu comercial cât și birouri, spații de servicii și alte funcțiuni complementare.

Retailerul pare să construiască în Timiș o replică a unității din Theodor Pallady din București, magazin gândit pentru a folosi 100% energie regenerabilă prin integrarea în construcție a sistemelor de energie geotermală și panouri solare.

IKEA operează în momentul de față două magazine, în București (Băneasa și Pallady), dar și un magazin virtual. De asemenea, retailerul are o rețea de puncte click & collect în principalele orașe ale țării.

 

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...