1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Companii

IKEA a luat decizia de a nu folosi banii de la buget pentru plata şomajului tehnic. Cîțu o felicită

Ikea România a anunţat autorităţile de la Bucureşti despre intenţia de a nu folosi suma de 858.504 lei necesară plăţii şomajului tehnic pentru perioada 17 martie - 12 iunie, în condiţiile în care rezultatele companiei au fost mai bune decât se aşteptau, scrie luni ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook, citat de Agerpres.

15 iun, 2020 | ECONOMICA.net
"Felicitări IKEA! Tocmai am terminat o video conferinţă cu doamna Sara Del Fabbro, CEO IKEA Southeast Europe şi doamna Violeta Nenita, Market Manager IKEA România în legătură cu decizia companiei de a nu folosi suma de 858.504 lei necesară plăţii şomajului tehnic pentru perioada 17 martie - 12 iunie. Reprezentaţii companiei IKEA au spus că deşi ne aflăm în faţa multor provocări în perioada următoare, în opinia lor rezultatele companiei urmează să fie mai bune decât se aşteptau acum câteva luni de zile. Astfel compania IKEA a luat decizia de a nu folosi banii de la buget pentru plata şomajului tehnic", arată ministrul Finanţelor.

Florin Cîţu precizează, în context, că fondurile respective vor merge în acele segmente ale societăţii care au mare nevoie de ajutor. 

IKEA a anunțat că discută cu guvernele din nouă țări, între care și România, pentru a returna șomajul tehnic plătit angajaților în perioada în care magazinele au fost închise.

Tolga Oncu, Retail Operations Manager la Ingka Group, compania care deține IKEA, a declarat pentru Financial Times că a început discuțiile cu autoritățile din Belgia, Croația, Republica Cehă, Irlanda, Portugalia, România, Serbia, Spania și SUA.

Oncu a precizat că, la începutul crizei, IKEA se aștepta la o scădere cu 70-80% a afacerilor. Acum, după redeschiderea celor 23 de magazine închise din cauza pandemiei, compania se confruntă o avalanșă de comenzi.

 “Acum știm mai multe față de ce știam în februarie sau martie, așa că vrem să ne întoarcem și să spunem: ‘mulțumim că ne-ați ajutat să trecem prin această perioadă dificilă, acum vrem să vedem cum putem să dăm înapoi ceea ce am primit’”, a spus reprezentantul IKEA.

IKEA operează două magazine în România, ambele în București.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO