IKEA a retras temporar de la vânzare chifteluţele de la magazinul din Bucureşti

IKEA a retras temporar de la vânzare chifteluţele din magazinul din Bucureşti, pentru verificarea suplimentară, după ce autorităţile din Cehia au găsit urme de carne de cal într-un lot de chifteluţe comercializate de producătorul de mobilă, determinând compania să oprească vânzarea produselor în mai multe ţări europene.
Economica.net - lun, 25 feb. 2013, 13:45
IKEA a retras temporar de la vânzare chifteluţele de la magazinul din Bucureşti

„Chifteluţele testate pozitiv cu urme de carne de cal din Republica Cehia nu au ajuns niciodată la vânzare în vreun restaurant IKEA (nici în România). Produsele au fost temeinic verificate de către colegii din Suedia responsabili pentru produsele din magazinele IKEA împreună cu furnizorul nostru global. Totuşi, noi am decis scoaterea temporară a chifteluţelor de la vânzarea din magazinul din Băneasa pentru verificarea suplimentară”, a declarat Cornel Oprişan, retail manager IKEA România.

Astfel, IKEA a dispus verificarea suplimentară a chifteluţelor vândute la restaurantul din cadrul magazinului din Bucureşti.

„Am decis verificarea suplimentară a chifteluţelor în România”, a mai spus reprezentantul IKEA.

IKEA a retras chifteluţele de la vânzare din mai multe ţări, după ce autorităţile din Cehia au descoperit urme de carne de cal într-un lot de produse.

Ţările vizate sunt Cehia, Slovacia, Ungaria, Franţa, Suedia, Marea Britanie, Portugalia, Italia, Olanda, Belgia, Spania, Grecia, Cipru şi Irlanda.

„IKEA tratează cu seriozitate rezultatele prezentate de autorităţile din Cehia, care indică urme de carne de cal. Amestecul de chifteluţe vizat a fost retras din restaurantul Swedish Food Market regăsit în magazinele IKEA”, se arată într-un comunicat transmis luni de grupul suedez.

Compania precizează că a început cu două săptămâni în urmă analiza ADN a tuturor produselor din carne pe care le comercializează, iar 12 mostre extrase din loturi diferite de marfă au înregistrat rezultate negative pentru carnea de cal.

„Pentru a valida rezultatele, am început noi testări pentru acelaşi lot de producţie în care autorităţile din Cehia au găsit urme de carne de cal”, a adăugat IKEA.

Potrivit datelor publicate anterior, IKEA a vândut 4,237 milioane de chifteluţe la restaurantul din Bucureşti în perioada septembrie 2011 – august 2012.

Te-ar mai putea interesa și
Mark Mobius: Bitcoin s-ar putea prăbuși sub 10.000 de dolari în 2023
Mark Mobius: Bitcoin s-ar putea prăbuși sub 10.000 de dolari în 2023
Bitcoin s-ar putea prăbuşi la 10.000 de dolari, o scădere de peste 40% faţă de preţurile actuale, a declarat joi investitorul veteran Mark Mobius pentru CNBC....
Uniunea Europeană a adoptat plafonul de preț de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc
Uniunea Europeană a adoptat plafonul de preț de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc
Uniunea Europeană a fost de acord cu impunerea unui plafon de preț al petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril, deschizând ...
Xi Jinping este de acord că varianta Omicron a coronavirusului este mai puțin letală, ceea ce permite mai multă flexibilitate în privința restricțiilor
Xi Jinping este de acord că varianta Omicron a coronavirusului este mai puțin letală, ceea ce permite mai multă flexibilitate ...
Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 este mai puţin letală, prin urmare ea permite ''mai multă flexibilitate'' ...
Activiștii Last Generation din Germania anunță că își vor intensifica protestele începând de luni
Activiștii Last Generation din Germania anunță că își vor intensifica protestele începând de luni
Activiştii pentru climă Last Generation din Germania plănuiesc să reia şi să intensifice protestele începând de luni ...