IKEA ar putea inaugura al doilea magazin din România în două săptămâni. Sâmbătă, 22 iunie, ar putea deschide pentru colaboratori. SURSE

Potrivit unor surse ECONOMICA.NET, retailerul suedez de mobilă IKEA ar putea deschide magazinul din Theodor Pallady, al dolea din România,sâmbătă, pe 22 iunie, doar pentru angajaţi şi colaboratori.Pentru clienţi, cea mai mare unitate IKEA din Sud-Estul Europei ar putea fi disponibilă începând cu luni, 24 iunie.
Economica.net - mie, 05 iun. 2019, 19:06
IKEA ar putea inaugura al doilea magazin din România în două săptămâni. Sâmbătă, 22 iunie, ar putea deschide pentru colaboratori. SURSE

Momentul deschiderii celui de al doilea magazin IKEA din România şi cel mai mare din Sud-Estul Europei ar putea avea loc în aproximativ două săptămâni. Potrivit surselor ECONOMICA.NET, retailerul ar putea organiza pentru sâmbătă, 22 iunie, o inaugurare pentru angajaţi şi colaboratori, în timp ce pentru public, magazinul s-ar putea deschide pe 24 iunie.

Informaţia nu este confirmată de companie, care susţine că încă nu s-a decis data exactă a deschiderii unităţii din Theodor Pallady. „Încă nu avem data finală pentru deschiderea magazinului IKEA Pallady, deși ne dorim să întâmpinăm primii vizitatori cât mai curând posibil. De îndată ce vom avea confirmată data finală, o vom împărtăși cu bucurie publicului”, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii companiei.

De altfel, potrivit aceloraşi surse ECONOMICA.NET, IKEA s-ar mai fi răzgândit o data cu privire la ziua deschiderii, o variantă fiind începutul acestei luni. Incertă este, de asemenea, şi data la care se va trage la sorţi câştigătorul concursului „Primul vizitator” organizat de companie, în perioada 10 mai-5 iunie. Concursul presupune că un membru al IKEA Family are posibilitatea, prin tragere la sorţi, să devină primul vizitator al unităţii din Pallady şi să câştige un premiu în bani. Potrivit regulamentului companiei, tragerea la sorţi va avea loc în primele 14 zile de la terminarea campaniei, pâna la data de 20 iunie 2019, inclusiv..

La finalul lunii martie, reprezentanţii companiei declarau pentru ECONOMICA.NET că ” finalizarea magazinului este o chestiune de săptămâni”. Detalii AICI

Cum va arăta noul magazin

Comparativ cu magazinul din Băneasa, inaugurat pe 21 martie 2007, noua unitate din Pallady va fi cu 10.333 de mp mai mare, deoarece noul magazin are o suprafaţă de 37.000 de mp. De asemenea, va respecta cele mai recente, actualizate și cele mai înalte standarde în ceea ce privește aspectul conceptual și va fi echipat pentru a asigura logistica și suportul operațional pentru comenzile online.

„IKEA Pallady va sprijini serviciul de comerț electronic în România și ne-am propus să dublăm capacitatea de a servi plasate online de clienții din România. Mai mult decât atât, un Customer Service Center (CSC) creat pentru a servi clienți din întreaga țară va fi integrat în magazin”,  declarau pentru ECONOMICA.NET oficialii retailerului.

În ceea ce priveşte oferta de produse însă, clienții vor găsi aceeași gamă prezentată în IKEA Băneasa și pe site-ul companiei. „Planurile magazinului IKEA Pallady reflectă același design arhitectural unic pentru care magazinele IKEA sunt cunoscute pe plan mondial”, mai explică compania.

În total, aproximativ 660 de angajați vor face parte din familia IKEA odată ce noul magazin se va deschide”, transmite compania.

În anul financiar 2018 (1 septembrie 2017 – 31 august 2018), IKEA România a raportat vânzări de 609,3 mil lei (fără TVA), în creștere cu 10,6% față de anul anterior. Numărul total de produse cumpărate a ajuns la peste 18,6 milioane, peste 3,2 milioane de oameni au vizitat magazinul și aproape 18 milioane de vizitatori unici au accesat site-ul retailerului.

În anul financiar 2018, magazinul IKEA din București a avut 1.092 de angajați în total, o creștere de 57,1% față de anul financiar anterior.

Informaţia ECONOMICA.NET nu a fost confirmată momentan de retailer, care a anunţat un comunicat de presă la momentul oportun pentru ei.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...