IKEA începe să vândă energie electrică în magazine, către persoanele fizice

IKEA începe să vândă energie electrică obținută exclusiv din vânt și soare către clienții casnici din Suedia, cumpărată de pe bursă, și ar putea extinde în curând acest serviciu pe mai multe piețe în care operează. Dacă oferta va ajunge și în România, gigantul suedez are propriile sale parcuri eoliene la noi în țară.
Mihai Nicuţ - mie, 18 aug. 2021, 13:40
IKEA începe să vândă energie electrică în magazine, către persoanele fizice

IKEA, cel mai mare brand de mobilă din lume, trece la vânzarea de energie electrică din surse regenerabile către consumatorii casnici, începând cu piața-mamă, Suedia,  unde va oferi acest serviciu în septembrie, potrivit Reuters.

Ingka Group, proprietarul majorității magazinelor IKEA din întreaga lume, a anunțat că persoanele fizice vor putea cumpăra energie electrică provenită din surse regenerabile la prețuri accesibile și își vor putea urmări consumul de electricitate printr-o aplicație.

Partenerul Ingka, Svea Solar, care produce panouri solare pentru IKEA, va cumpăra electricitatea de la bursa nordică de energie Nord Pool și o va revinde fără taxe suplimentare. Gospodăriile vor plăti o sumă lunară fixă ​​plus o rată variabilă, pentru energia consumată

IKEA, care vinde și panouri fotovoltaice pentru pentru consumatorii casnici în țări în care are magazine, a anunțat și că acei consumatori care au cumpărat echipamentele vor putea urmări propria producție în aplicație și vor putea vinde înapoi surplusul de energie electrică realizat.

Jonas Carlehed, șeful diviziei de sustenabilitate al IKEA Suedia, a declarat pentru Reuters că speră să lanseze noua sa ofertă de energie regenerabilă pentru populație, la fel ca și oferta de panouri fotovolatice IKEA pe toate piețele în care compania este prezentă.

Ingka a spus că planul era de a oferi electricitate din parcuri fotovoltaice și eoliene nu mai vechi de cinci ani, ca o modalitate de a încuraja construirea mai multor parcuri.

IKEA are capacități de producție în România

În cazul în care IKEA ar dori să vândă energie electrică din surse regenerabile și consumatorilor casnici români, nici măcar nu este obligată să o cumpere.

Ingka deține în România  parcuri eoliene cu o capacitate totală de 171 MW, care au produs în 2020 circa 290 GWh de energie electrică, echivalentul consumului a 150.000 de gospodării locale sau a 65 de magazine IKEA.

Parcurile din România au fost cumpărate în toamna lui 2019 de la compania daneză Vestas, cel mai mare producător de turbine eoliene din Europa, printr-o tranzacție de 136 de milioane de euro.

 

Te-ar mai putea interesa și
Facturile românilor la utilități au crescut până la 124% în 2021 – Monitorul Social
Facturile românilor la utilități au crescut până la 124% în 2021 – Monitorul Social
Facturile românilor la utilităţi au crescut de la 77% în 2010 până la 124% în 2021, această creştere fiind cea mai ridicată din Uniunea Europeană, potrivit unui infografic Monitorul......
Christine Lagarde: BCE va continua să majoreze dobânzile treptat, în următoarele ședințe
Christine Lagarde: BCE va continua să majoreze dobânzile treptat, în următoarele ședințe
Banca Centrală Europeană va contiuna să majoreze costul împrumuturilor, chiar dacă activitatea economică este aşteptată ...
Pe admiral.ro ai parte de o varietate mai mare de jocuri! Zilnic Free Spins si Bonusuri! (P)
Pe admiral.ro ai parte de o varietate mai mare de jocuri! Zilnic Free Spins si Bonusuri! (P)
Explorează chiar acum uriașa lume a sloturilor online pe admiral.ro! Joaca jocurile NOVOMATIC, EGT, Apex, Netent și de ...
Ilie Năstase, brand ambasadorul ADMIRAL, a fost prezent la unul dintre cele mai importante evenimente din industria jocurilor de noroc din Estul Europei (P)
Ilie Năstase, brand ambasadorul ADMIRAL, a fost prezent la unul dintre cele mai importante evenimente din industria jocurilor ...
Ilie Năstase a fost prezent la unul dintre cel mai importante evenimente din industria jocurilor de noroc din Romania, Entertainment ...