1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Ikea investeşte 1,9 miliarde de dolari în parcuri eoliene şi centrale heliotermice până în 2015

Ikea, cel mai mare distribuitor mondial de mobilă, a anunţat cea mai mare investiţie în energie regenerabilă prin achiziţionarea unui parc eolian de 165 megavaţi în Texas, SUA, valoarea tranzacţiei nefiind dată publicităţii, transmite Bloomberg.

18 noi, 2014 | Agerpres

Când va fi finalizat Cameron Wind Farm, la sfârşitul anului viitor, Ikea va deţine şi va opera proiecte eoliene în nouă state: SUA, Canada, Danemarca, Franţa, Germania, Irlanda, Polonia, Suedia şi Marea Britanie, a anunţat, marţi, compania suedeză.

Ikea a cumpărat parcul eolian de la Apex Clean Energy, care utilizează 55 de turbine de 3 megavaţi produse de Acciona. Ikea intenţionează să investească în total 1,9 miliarde de dolari în parcuri eoliene şi centrale heliotermice până la sfârşitul lui 2015, scrie Agerpres.

Compania va continua achiziţiile în acest sector pentru a-şi îndeplini obiectivul de a produce tot atât de multă energie regenerabilă cât utilizează pe plan global, până în 2020, a afirmat directorul financiar al subsidiarei din SUA, Rob Olson.

Ikea deţine 165.000 de panouri solare instalate pe 90% din clădirile pe care le deţine în SUA, cu o capacitate totală de 38 de megavaţi.

Retailerul, ale cărei vânzări sunt considerate un barometru al consumului mondial, are peste 300 de magazine în 26 de ţări, cele mai mari pieţe ale sale fiind Germania, SUA şi Franţa. Compania are ca obiectiv dublarea vânzărilor până în 2020, prin modernizarea actualelor magazine, deschiderea unor noi unităţi, extinderea ofertelor online şi un ritm mai rapid la lansarea noilor colecţii. De asemenea, marile pieţe emergente, inclusiv India, ar urma să fie o sursă importantă de majorare a veniturilor grupului suedez.

Magazinul Ikea din România a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010, a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea Ikea România a devenit parte din Ikea Group.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO