IKEA România recheamă pentru reparaţii două tipuri de paturi pentru copii

Compania IKEA a primit șapte sesizări de la clienţi privind ruperea barei de metal care leagă tăblia laterală de cadrul de pat.
Economica.net - joi, 15 aug. 2013, 11:35
IKEA România recheamă pentru reparaţii două tipuri de paturi pentru copii

Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa roagă toți clienţii care au achiziţionat paturile de copii KRITTER sau SNIGLAR să verifice imediat data producției înscrisă pe eticheta de pe tăblia de la capul patului sau pe cea de dedesubtul cadrului.

Toți clienții care au acasă un pat KRITTER fabricat între 1114 și 1322 sau un pat SNIGLAR datat de la 1114 la 1318 vor primi gratuit un set de reparații.

600.904.70 KRITTER cadru pat cu bară de protecție 70×160 cm, lemn de pin – 289 lei
50087166 SNIGLAR cadru pat cu bară de protecție 70×160 cm, lemn de fag – 109 lei

Produsele au fost retrase imediat de la vânzare din toate magazinele din lume, iar testele efectuate de designerii IKEA au arătat că a existat un defect de fabricație al barei de metal, pentru loturile fabricate între:

1114 și 1322 (13 – anul, 22 – săptămâna) pentru patul KRITTER,
1114 și 1318 pentru patul SNIGLAR.

Clienții care au acasă un produs din loturile mai sus menționate sunt rugaţi să verifice dacă bara metalică este intactă și să contacteze imediat Departamentul Relaţii Clienţi pe adresa de email [email protected] sau la numărul de telefon 0746 MYIKEA (0746.69.45.32) pentru a primi gratuit un set pentru reparație. Setul de reparație include o bară solidă metalică de diametru 10 milimetri, garnituri pentru atașarea barei la tăblia laterală, două imbusuri și instrucțiuni de înlocuire a barei metalice.

Numai paturile KRITTER și SNIGLAR cu data fabricației menționată mai sus sunt afectate de această decizie de rechemare pentru reparații. Acestea pot fi folosite în deplină siguranță câtă vreme bara metalică nu este ruptă. Decizia de a rechema aceste produse pentru reparații a fost luată ca o măsură de a preveni orice risc de producere a vreunui incident și de a evita remedierea posibilelor urmări. Utilizarea în perfectă siguranță a tuturor produselor din gama IKEA este primordială. De aceea, compania IKEA nu va ezita să recheme de pe piaţă produse ori de câte ori va fi necesar.

3.000 de paturi vândute în România

În prezent, toate paturile IKEA pentru copii îndeplinesc toate standardele de calitate impuse pentru acest tip de produse şi niciun alt tip de paturi pentru copii comercializate în acest moment de către compania IKEA nu prezintă necesitatea de a fi rechemate.

În total, în lume s-au vândut aproximativ 200.000 de bucăți de paturi pentru copii KRITTER – fabricate între 1114 și 1322, și SNIGLAR – de la 1114 la 1318. Magazinul IKEA din Bucureşti a vândut 2.939 de paturi KRITTER și SNIGLAR.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...