1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

News

Ilie Carabulea şi-a retras recursul privind cererea de întrerupere a executării pedepsei

Omul de afaceri Ilie Carabulea şi-a retras recursul privind cererea de întrerupere a executării pedepsei formulată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), în dosarul în care a fost condamnat definitiv la un an şi şase luni de închisoare.

09 aug, 2012 | Agerpres

Ilie Carabulea, aflat în detenţie la Penitenciarul Aiud, a solicitat Curţii de Apel Alba Iulia întreruperea executării pedepsei pentru trei luni, deoarece societăţile la care este este acţionar majoritar sau administrator direct şi care numără mii de angajaţi s-ar confrunta, potrivit apărătorului acestuia, cu o perturbare gravă a activităţii, care ar putea duce inclusiv la o intrare în insolvabilitate a acestora.

Cererea de întrerupere a executării pedepsei a fost respinsă de Curtea de Apel Alba Iulia, însă Carabulea a atacat cu recurs la ÎCCJ această decizie.

Omul de afaceri Ilie Carabulea, asociat şi administrator al societăţilor comerciale din cadrul Atlassib Holding Sibiu, a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare iar fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu Florin Apostu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare - a decis definitiv, pe 26 aprilie, ÎCCJ.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Tiberiu Popescu, ofiţer activ în cadrul Direcţiei Judeţene de Informaţii Sibiu la acea vreme, la doi şi şase luni de închisoare, Sebastian Cârstea, director la Liceul Carol I din Sibiu, şi soţia acestuia, Mihalea Izabela Cârstea, la un an şi două luni de închisoare, iar Nicolae Boţa a fost achitat, aplicându-i-se o amendă administrativă de 1.000 lei.

Florin Apostu şi Tiberiu Narcis Popescu au fost deferiţi justiţiei pentru mită, trafic de influenţă, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, favorizarea infractorului, Ilie Carabulea - pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă, soţii Cârstea - fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, complicitate la infracţiunea de dare de mită, iar Nicolae Boţa - pentru dare de mită.

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în decembrie 2010.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO