IMAS: 70% dintre români nu şi-ar face asigurare privată de sănătate

70% dintre români nu şi-ar face asigurare privată de sănătate pentru că nu au nici bani, nici încredere în spitalele româneşti, potrivit unui studiu IMAS, realizat la comanda furnizorului de servicii medicale MedLife.
Economica.net - mar, 22 mai 2012, 09:26
IMAS: 70% dintre români nu şi-ar face asigurare privată de sănătate

Sondajul a fost realizat în luna aprilie 2012, la nivel național, pe un eșantion de peste 1.000 de persoane.

În ce condiţii ar încheia românii asigurare privată de sănătate

O treime dintre cei intervievaţi şi-ar face o asigurare privată de sănătate dacă ar exista pe piaţa locală spitale private de urgență.
Mai mult, 18% dintre cei care iniţial s-au arătat neinteresaţi de o asigurare privată se răzgândesc când află de posibilitatea creării unor unităţi de primire urgenţe în spitalele private. Cei mai mulţi români care alcătuiesc acest procent de 18% sunt tinerii (18-30 ani) din oraşele medii şi mari şi persoanele cu studii superioare.

MedLife se pregăteşte să deschidă primul spital privat de urgenţă din România

Investiţia în primul spital de urgenţă privat din România, care va funcţiona sub brandul MedLife, se ridică la 15 milioane de euro.
„Momentan suntem în proces de autorizare pentru deschiderea unui nou spital, care este și primului spital privat de urgență din România. Discutăm de o investiţie de minimum 15 milioane euro, un spital care va deţine 17 linii de gardă, și va respecta în totalitate normele locale și internaționale, și sperăm că autoritățile ne vor sprijni ca să finalizăm cât mai curând acest proiect” a declarat Mihai Marcu, preşedinte CA MedLife.

 
Cele mai cunoscute branduri din sistemul medical privat

MedLife se află pe primul loc la notorietate spontană. Adică, la întrebarea deschisă (fără variante de răspuns) ”Care sunt furnizorii de servicii medicale private de care ați auzit?”, 9.6% dintre respondenţi au spus MedLife.
Regina Maria, Medcenter şi Sanador urmează în topul celor mai cunoscute branduri din sistemul medical privat din România.
La nivelul Capitalei, MedLife este cel mai cunoscut furnizor de servicii medicale, cu o notorietate totală de 86%. Furnizorul de servicii medicale este urmat de Regina Maria, cu o notorietate de 70% printre bucureşteni.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul sprijinului public pentru investiţiile în procesare ar putea fi modificat în Plan Naţional Strategic (PNS) la ...
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei furtuni foarte puternice
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei ...
Furtuna de zăpadă, care a lovit în acest weekend sudul SUA, lăsând mii de persoane fără curent electric şi determinând ...
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
La câteva luni după ce Hidroelectrica, cel mai mare producător de enegie electrică din țară, și furnizorul cu cel ...