Cîțu: Săptămâna viitoare semnăm primele contracte în cadrul IMM Invest. Produsul pentru companiile mari va fi aprobat până marți

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a anunțat la începutul ședinței de joi a Guvernului că primele contracte în cadrul programului IMM Invest vor fi semnate săptămâna viitoare, iar produsul similar dedicat companiilor mari va fi aprobat până marți.
Economica.net - joi, 30 apr. 2020, 15:08
Cîțu: Săptămâna viitoare semnăm primele contracte în cadrul IMM Invest. Produsul pentru companiile mari va fi aprobat până marți

Ministerul Finanțelor lucrează împreună cu Eximbank pentru crearea unui produs pentru companiile mari, similar cu IMM Invest, privind garantarea creditelor pentru capital de lucru.

„Produsul va fi aprobat marți cel mai târziu, îl vom face public joi și vom aloca și fonduri suplimentare”, a spus joi ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Legat de IMM Invest, Cîțu a menționat că până la ora 5.30 au aplicat pentru acest program 32.496 de IMM-uri, dintre care deja 1.690 au ajuns la bănci cu cererile. „Săptămâna viitoare vom avea primele contracte semnate”, a anunțat șeful Finanțelor.

La rândul său, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a emis joi un comunicat de presă cu privire la stadiul programului.

„Programul IMM Invest România se derulează în parametri normali. În a treia zi de la deschiderea sesiunii de înscriere, care a avut loc în data de 28 aprilie 2020, în aplicația programului sunt înregistrate deja peste 37.000 de cereri de înregistrare”, au spus reprezentanții FNGCIMM.

Ei precizează că numărul total de înregistrări afișat de interfața aplicației nu reprezintă numărul de IMM-uri înscrise. În numărul total de înregistrări se regăsesc și IMM -urile care au înscrieri repetate în aplicație, ca răspuns la CLARIFICĂRILE solicitate de operatori.

Din cele peste 37.000 de cereri aflate în aplicație, sunt în starea de TRANSMIS LA BANCĂ un număr de 1685 solicitări, în starea de cerere CLARIFICĂRI sunt peste 6100 de solicitări, în diferite stadii de PRELUCRARE sunt 263 de solicitări, iar în starea RESPINS, sunt 13 solicitari, motivul fiind că nu indeplinesc criteriile de eligibilitate ale programului.

Un număr de peste 28.000 așteaptă să fie luate în analiză.

Începând cu data de 4 mai 2020, solicitările aprobate vor incepe a fi exportate către banci și vor trece în faza de analiză, conform normelor interne de creditare, în vederea emiterii acordurilor de finanțare.

FNGCIMM invită potențialii beneficiari să consulte Ghidul de completare a cererii online și să vizualizeze MODELELE DE COMPLETARE A DIFERITELOR TIPURI DE DECLARAȚII IMM, înainte să demareze procedura de înscriere. Acestea sunt postate alăturat listei de ÎNTREBĂRI FRECVENTE, publicate pe site-ul www.fngcimm.ro și pe pagina de Facebook a Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Pentru întrebări sau semnalarea eventualelor dificultăți întâmpinate în procesul de înscriere în aplicație, scrieți pe adresa de email [email protected].

Te-ar mai putea interesa și
Imigranţii calificaţi ajută economia spaniolă să devanseze alte economii europene
Imigranţii calificaţi ajută economia spaniolă să devanseze alte economii europene
Spania este ţara cu cea mai mare rată a şomajului din Europa, însă, pentru Sara Hernandez, un arhitect de sisteme informatice din Venezuela, a fost locul în care şi-a găsit extrem de rapid un......
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele două luni ale acestui an cu 3,2%
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele două luni ale acestui an cu 3,2%
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în primele ...
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a protesta împotriva austerităţii din educaţie
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi ...
Sute de mii de oameni au ieşit marţi pe străzi în Argentina pentru a protesta împotriva reducerilor de cheltuieli în ...
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc miercuri în regiunea rusă Smolensk, la circa 400 de km de frontiera cu Ucraina, după ...