Cîțu: Săptămâna viitoare semnăm primele contracte în cadrul IMM Invest. Produsul pentru companiile mari va fi aprobat până marți

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a anunțat la începutul ședinței de joi a Guvernului că primele contracte în cadrul programului IMM Invest vor fi semnate săptămâna viitoare, iar produsul similar dedicat companiilor mari va fi aprobat până marți.
Economica.net - joi, 30 apr. 2020, 15:08
Cîțu: Săptămâna viitoare semnăm primele contracte în cadrul IMM Invest. Produsul pentru companiile mari va fi aprobat până marți

Ministerul Finanțelor lucrează împreună cu Eximbank pentru crearea unui produs pentru companiile mari, similar cu IMM Invest, privind garantarea creditelor pentru capital de lucru.

„Produsul va fi aprobat marți cel mai târziu, îl vom face public joi și vom aloca și fonduri suplimentare”, a spus joi ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Legat de IMM Invest, Cîțu a menționat că până la ora 5.30 au aplicat pentru acest program 32.496 de IMM-uri, dintre care deja 1.690 au ajuns la bănci cu cererile. „Săptămâna viitoare vom avea primele contracte semnate”, a anunțat șeful Finanțelor.

La rândul său, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a emis joi un comunicat de presă cu privire la stadiul programului.

„Programul IMM Invest România se derulează în parametri normali. În a treia zi de la deschiderea sesiunii de înscriere, care a avut loc în data de 28 aprilie 2020, în aplicația programului sunt înregistrate deja peste 37.000 de cereri de înregistrare”, au spus reprezentanții FNGCIMM.

Ei precizează că numărul total de înregistrări afișat de interfața aplicației nu reprezintă numărul de IMM-uri înscrise. În numărul total de înregistrări se regăsesc și IMM -urile care au înscrieri repetate în aplicație, ca răspuns la CLARIFICĂRILE solicitate de operatori.

Din cele peste 37.000 de cereri aflate în aplicație, sunt în starea de TRANSMIS LA BANCĂ un număr de 1685 solicitări, în starea de cerere CLARIFICĂRI sunt peste 6100 de solicitări, în diferite stadii de PRELUCRARE sunt 263 de solicitări, iar în starea RESPINS, sunt 13 solicitari, motivul fiind că nu indeplinesc criteriile de eligibilitate ale programului.

Un număr de peste 28.000 așteaptă să fie luate în analiză.

Începând cu data de 4 mai 2020, solicitările aprobate vor incepe a fi exportate către banci și vor trece în faza de analiză, conform normelor interne de creditare, în vederea emiterii acordurilor de finanțare.

FNGCIMM invită potențialii beneficiari să consulte Ghidul de completare a cererii online și să vizualizeze MODELELE DE COMPLETARE A DIFERITELOR TIPURI DE DECLARAȚII IMM, înainte să demareze procedura de înscriere. Acestea sunt postate alăturat listei de ÎNTREBĂRI FRECVENTE, publicate pe site-ul www.fngcimm.ro și pe pagina de Facebook a Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Pentru întrebări sau semnalarea eventualelor dificultăți întâmpinate în procesul de înscriere în aplicație, scrieți pe adresa de email [email protected].

Te-ar mai putea interesa și
Cristian Popa (BNR): În România există un exces de economisire bancară, care ar putea să meargă în economia reală prin intermediul bursei
Cristian Popa (BNR): În România există un exces de economisire bancară, care ar putea să meargă în economia reală ...
Există în România un exces de economisire bancară, care poate să meargă spre economia reală românească prin intermediul pieţei de capital, a afirmat miercuri, Cristian Popa, membru în......
Prețul bumbacului a atins marți un nivel record în ultimii zece ani. E foarte posibilă o nouă scumpire a hainelor
Prețul bumbacului a atins marți un nivel record în ultimii zece ani. E foarte posibilă o nouă scumpire a hainelor
Cotaţiile futures la bumbac au trecut marţi peste pragul de un dolar pentru o livră prima dată în ultimii zece ani, ...
Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi citită joi și votată marțea viitoare
Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi citită joi și votată marțea viitoare
Prima moţiune de cenzură depusă în Parlament care va fi dezbătută şi votată va fi cea iniţiată de Partidul Social ...
LEGO a înregistrat un profit operațional de un miliard de euro în primele șase luni din 2021, în creștere cu 104%
LEGO a înregistrat un profit operațional de un miliard de euro în primele șase luni din 2021, în creștere cu 104%
Grupul danez LEGO și-a făcut publice astăzi rezultatele financiare și operaționale pentru primele șase luni ale anului, ...