1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

Finanţe şi bănci

IMM-urile pot accesa credite în valoare totală de 20 milioane lei, printr-un acord încheiat de Banca Românească şi EximBank

Întreprinderile mici şi mijlocii pot accesa credite în valoare totală de 20 milioane lei pentru realizarea investiţiilor sau pentru susţinerea activităţii curente ca urmare a semnării Acordului de 'Plafon de garantare IMM' dintre Banca Românească şi EximBank, se arată într-un comunicat al celor două instituţii bancare, remis joi AGERPRES.

19 ian, 2017 | Agerpres

'Prin încheierea 'Acordului de plafon de garantare IMM', Banca Românească beneficiază din partea EximBank de un plafon în valoare de 20 milioane lei. Clienţii IMM care derulează activitatea cu susţinere de la Banca Românească au la dispoziţie o valoare maximă a garanţiei individuale de 1,5 milioane lei, iar procentul garantat este de maxim 80% în cazul creditelor de investiţii, sau de maxim 70% în cazul creditelor pentru susţinerea activităţii curente, procent valabil şi pentru scrisorile de garanţie bancară', a spus Cosmin Călin, director executiv Banca Românească.

Astfel, clienţii IMM pot opta pentru soluţii de creditare cu o durată a creditului de maxim 5 ani (în cazul produselor pentru proiecte de investiţii), maximum 12 luni (în cazul creditelor pentru activitate curentă) sau de maximu 24 luni (în cazul scrisorilor de garanţie bancară).

Preşedintele executiv al EximBank, Traian Halalai, invită şi alte bănci comerciale 'să valorifice oferta noastră, beneficiile oferite de Plafonul de garanţii IMM facilitând diversificarea soluţiilor de finanţare a proiectelor IMM-urilor autohtone pe termen scurt şi mediu, susţinând în acelaşi timp şi atingerea ţintelor de performanţă specifice instituţiilor bancare'.

EximBank se implică activ de aproape 25 de ani în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale. În urma reajustărilor direcţiilor de acţiune, realizate în timp pentru adaptarea la evoluţiile economice, EximBank are în prezent capacitatea de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse şi servicii atractiv pentru orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO