1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Immochan a investit 50 de milioane de euro în 1.000 de apartamente şi infrastructura proiectului de pe fabrica Tractorul din Braşov

Immochan și Avantgarden Immo Invest se apropie de finalizarea celei de-a doua faze din proiectul de locuinţe pe care îl construiesc în parteneriat la Braşov, pe terenul fostei fabrici Tractorul. Investiţia în cele 1.000 de  apartamente și infrastructura proiectului se ridică la 50 de milioane de euro. 

09 oct, 2017 | | ECONOMICA.net

Immochan a cumpărat în 2012 de la Flavius Investiţii 100 de hectare din fosta platformă Tractorul din Braşov, acolo unde în 2015 s-a deschis centrul comercial Coresi Shopping Resort. La sfârșitul acelui an, compania anunța că începe și dezvoltarea componentei de rezidențial, după ce a încheiat un parteneriat cu dezvoltatorul local Avantgarden Kasper Immo Invest, deţinut de Daniela Kasper. Primele două faze sunt deja vândute. 

"Proiectul rezidențial este un proiect gândit pe termen lung, cu un plan de dezvoltare pentru opt, zece ani. După faza a treia, vor urma fazele 4 și 5 cu un potențial total de dezvoltare de 1.200 de apartamente. Ritmul de dezvoltare va fi dictat de capacitatea de absorbție a pieței. Ne dorim să reușim la Brașov să oferim comunității, la sfârșitul proiectului, cele circa 2.300 de apartamente prevăzute în Masterplan. Dar mai mult decât apartamente, am dat deja Brașovului tonul pentru un nou stil de viată", a declarat pentru ECONOMICA.NET, Tatian Diaconu, CEO Immochan România.

1.000 de apartamente construite

Lucările la prima fază, care cuprinde 13 blocuri cu 570 de apartamente, sunt în derulare. Locuințele au fost vândute încă din fază de proiect, iar livrarea se face pe parcursul unui an. Primii locatari s-au mutat deja, începând cu această vară, iar procesul de predare se va finaliza în vara anului viitor. 

Cea de-a doua fază a proiectului, vândută deja în proporție de 90%, cuprinde nouă blocuri cu 430 de apartamente. "Estimăm că vânzarea integrală se va face până la finalul acestui an, iar predarea va începe din a doua jumătate a anului 2018", a declarat pentru ECONOMICA.NET, Daniela Kasper. 

Valoarea investiției pentru cele 1.000 de apartamente, investiție care include și toate lucările de infrastructură și edilitare pentru regenerarea urbană a circa 28 de hectare din fosta platformă industrială Tractorul, se ridică la 50 de milioane de euro, potrivit reprezentanților companiei. 

La lansare, companiile au anunțat prețuri ce porneau de la 750 de euro/mp. "Prețul de 750 de euro/mp a fost anunțat în condițiile pieței din perioada 2014-2015. Acest preț a fost de altfel practicat în vânzările promoționale la începutul proiectului. În prezent, prețul este de circa 1.000 de euro/mp și reflectă conceptul îmbunătățit în mod constant, materialele de calitate utilizate dar și costurile forței de muncă și a materialelor, în creștere rapidă și constantă", mai spune Daniela Kasper. 

Cea de-a treia fază a proiectului Coresi Avantgarden cuprinde 280 de apartamente dispuse în șase blocuri cu un design inedit. Potențialul de construire pentru fazele patru și cinci este de peste 900 de apartamente

Immochan România a luat ființă în ianuarie 2012 și în prezent administrează un portofoliu de 23 de centre comerciale. Immochan şi-a format expertiza de operator global în jurul a patru direcţii de business: dezvoltarea de proiecte imobiliare; leasing pentru centrele comerciale şi a retail park-urilor; activități de property management şi valorizarea patrimonială a proprietăților.

În prezent, portofoliul Immochan s-a diversificat prin integrarea proiectului rezidențial Coresi Avantgarden, dezvoltat în parteneriat cu Avantgarden Immo Invest, și a proiectului de birouri Coresi Business Park, achiziționat la finalul lunii iulie 2017.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO