Imobiliare: Nici închirierea nu mai merge. De 3 ori mai puţine contracte la Impact

Dezvoltatorii imobiliari nu mai scot prea mulţi bani nici din închirierea locuinţelor pe care voiau să le vândă. Veniturile Impact Bucureşti au scăzut cu 36% în prima jumătate din acest an, faţă de aceeaşi perioadă a lui 2011, din cauza reducerii contractelor de chirie semnate. În schimb, plata creditelor a redus de peste 3 ori disponibilităţile băneşti.
Adrian N. Ionescu - mie, 15 aug. 2012, 09:18
Imobiliare: Nici închirierea nu mai merge. De 3 ori mai puţine contracte la Impact

Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP) a semnat doar 38  de contracte de închiriere, în primul semestru al anului trecut, dar anul acesta  numărul s-a redus la 11, potrivit raportului publicat conform rigorilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În schimb, lichidităţile companiei au scăzut de peste 3 ori, de la 8,9 milioane la 2,6 milioane de lei, din cauza plăţilor scadente la credite.

Nu s-au înregistrat progrese nici la contractele de vânzare: 24 în 2012 faţă de 25 în 2015.

Afacerile Impact aproape că stagnează la 8,4 milioane de lei, faţă de 8,2 milioane în prima jumătate din 2011.

De altfel, bugetul pe 2012 pare a fi prea optimist la jumătatea anului: veniturile  din exploatare obţinute (5,7 milioane) sunt de peste 5 ori mai mici decât cele bugetate, iar pierderile brute (9,4) de peste 3,5 ori mai mari.

Pierderile sunt mai mari cu 18% faţă de prima jumătate a anului trecut.

Datoriile pe termen lung au scăzut de la 64,7 la 50,2 milioane de lei.

În realitate, presiunea serviciului datoriei creşte, căci scăderea în cauză se datorează reclasificării unor datorii, care au ieşit din categoria celor pe termen lung, ca să intre în cele pe termen scurt.

Compania speră, totuşi, că cele 43 de rezervări de vânzări de locuinţe se vor concretiza în contracte şi că vor apărea şi altele noi.

Dan Ioan Popp, fondatorul companiei, este cel mai mare acţionar, cu 16,5% din titluri. Firma de administrare a investiţiilor East Capital are prin off shore-ul Salink Limited din Cipru, un pachet de 10,1%.

În schimb, fondul de investitii Artio Global Management şi-a vândut pachetul de peste  5%, acum câteva zile, investitorului la bursă Adrian Andrici.

Carmen Săndulescu, directorul executiv al companiei, cu 9,69% din capital. Alţi acţionari importanţi sunt trei fonduri ING, care au cumulat 5,18%.

Titlurile Impact s+au tranzacţionat ieri la preţul de 0,11 lei/unitate, la care valoarea de piaţă a companiei (capitalizarea bursiera = preţuil acţiunii x nr. de acţiuni) este de 21,7 milioane de lei .

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...