Impact a revenit pe profit în 2016, când a vândut 439 de apartamente şi case

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor SA a revenit anul trecut pe profit, după pierderea înregistrată în 2015. Profitul net înregistrat de companie în 2016 a fost de 28,8 milioane de lei, faţă de pierderea înregistrată de 4,4 milioane de lei înregistrată în anul precedent, potrivit raportului financiar remis Bursei de la Bucureşti (BVB). 
Andrada Ghira - mie, 15 feb. 2017, 11:10
Impact a revenit pe profit în 2016, când a vândut 439 de apartamente şi case

Impact a realizat în 2016 venituri de 144,5 milioane de lei din vânzarea de proprietăţi rezidenţiale, în creştere cu 35,7% faţă de rezultatele înregistrate în 2015. Cu o valoare contabilă de 96,5 milioane de lei a locuinţelor vândute, Impact a realizat un câştig net de aproape 48 de milioane de lei, arată datele financiare remise BVB. 

Apartamentele cu patru şi două camere au devenit anul trecut atractive şi au dus la creşterea vânzărilor din proeictul rezidenţial Greenfield. Astfel, creşterea de la 1 ianuarie 2016 a valorii imobilelor care beneficiază de cota de TVA redusa la 5% a dus la o upgradare a preferinţelor cumpărătorilor, iar apartamentele cu patru camere au devenit mult mai atractive. De asemenea, Impact a înregistrat vânzări în creştere şi pentru apartamentele cu două camere, ca efect al posibilei sistări a programului Prima Casă şi adoptării Legii dării în plată, se mai arată în raport. 

Locuinţele cu trei camere au fost cele mai căutate (44%), urmate de cele cu două camere (40%), în timp ce 16% dintre cumpărători au optat pentru achiţia de apartamente cu patru camere au fost preferate de 16%, se arată într-un comunicat al companiei remis presei. Peste o treime dintre cumpărători (38%) au optat pentru plata prin credit ipotecar, o treime prin programul Prima Casă, iar restul au ales plata cash.

La data de 31 decembrie 2016, Impact avea un stoc de 191 apartamente şi case complet finalizate, cu o valoare contabila de 47,9 milioane lei de lei. 

De semenea, Impact a mai semnat anul trecut 130 de precontracte pentru locuinţele din Greenfield. 

Impact a vândut mai puţin teren în 2016

Impact a vândut anul trecut şase loturi de teren la Oradea, cu o suprafata de 3.157 mp, trei loturi de teren la Constanta cu o suprafaţă de 1.111 mp, un lot de teren la Ploiesti de 432 mp şi unul la Voluntari, de 17 mp. Faţă de 2015, suprafaţa terenurilor vândute este de opt ori mai mică. Această reducere a volumului de vânzare se datorează apetitului scăzut al cumpăratorilor şi lipsa finanţării, se mai arată în raportul financiar. 

Impact are în curs de dezvoltare 39 de blocuri în Ansamblul Platanilor din cartierul Greenfield din Băneasa. Cele 39 de blocuri vor aduce pe piaţă peste 900 de apartamente. Jumătate vor fi livrate în această primăvară, iar restul până la finele lui 2017. Preţurile de vânzare variază între 59.980 euro pentru un apartament cu două camere şi 99.748 euro pentru cele cu patru camere, fără TVA.

Impact Developer & Contractor SA este deţinută de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care deţine o participaţie de 49,48%. Ceilalţi acţionari sunt Adrian Andrici, cu 15,24%, Swiss Capital/SAI Swiss Capital AM / FDI Active Dinamic/Sorin Aposto, cu o participaţie de 10,96%. Restul acţiunilor de 24,32% sunt deţinute de alte persoane fizice şi juridice. 

Compania a fost înfiinţată în 1991 şi de atunci a construit 16 ansambluri rezidenţiale finalizate cu peste 4.000 de unităţi livrate la nivel naţional.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...