Impact Developer, profit de 7,33 de milioane de euro în primele trei trimestre ale anului

Impact Developer & Contractor a înregistrat venituri de 22,29 de milioane de euro în primele nouă luni ale anului, cu un profit de 7,33 de milioane de euro, conform unui comunicat remis vineri de dezvoltator.
AGERPRES - vin, 12 nov. 2021, 20:43
Impact Developer, profit de 7,33 de milioane de euro în primele trei trimestre ale anului

În perioada ianuarie – septembrie, compania a pre-vândut şi rezervat 379 de unităţi, număr în creştere cu 51% faţă de perioada similară a anului trecut, care au o valoare de 40,9 milioane de euro.

Impact Developer & Contractor are în proprietate 73,5 hectare de teren, pe care dezvoltă simultan 6 ansambluri rezidenţiale: Greenfield Băneasa (Bucureşti), Boreal Plus (Constanţa), Greenfield Copou (Iaşi), Luxuria City Center (Bucureşti), Greenfield West (Bucureşti) şi Lotus (Oradea). Proiectele însumează circa 12.404 apartamente, care au o valoare de piaţă aproximativă de 1,8 miliarde euro, din care 906 milioane euro sunt estimaţi în perioada 2022-2027.

Societatea comercială deţinea la finalul lunii septembrie autorizaţii de construire pentru 1.623 de unităţi noi şi este în proces de avizare pentru încă 2.655 de unităţi, fiind prognozată o dublare a volumului de construcţie în viitorul apropiat, se menţionează în comunicat.

În perioada ianuarie – septembrie 2021, Impact a tranzacţionat 145 de apartamente, dintre care 121 de apartamente în ansamblul Luxuria Residence din Expoziţiei, 21 de unităţi în Greenfield Băneasa şi 3 apartamente în alte proiecte dezvoltate de Impact în trecut.

Compania se află la începutul unei noi strategii de dezvoltare, prin care se urmăreşte dezvoltarea în paralel în cel puţin şase locaţii la nivelul ţării, în diverse zone cu potenţial. Prin acoperirea geografică vastă, Impact va livra în mod continuu apartamente la standarde de sustenabilitate BREEAM Excellent şi nZEB (pentru proiectele autorizate de la 1 ianuarie 2021), care oferă un nivel ridicat de calitate a locuirii, protejând în acelaşi timp mediul înconjurător, se arată în documentul citat.

Pentru a-şi consolida activitatea conform strategiei de dezvoltare, compania Impact şi-a majorat capitalul social la suma de 393,75 milioane lei în luna iunie, prin încorporarea de prime de capital şi parte din rezultatul reportat.

Cu o experienţă de 30 de ani pe piaţa imobiliară, Impact Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucureşti. Acţiunile sunt cotate la categoria Premium a Bursei de Valori Bucureşti, compania având o capitalizare bursieră de 1,1 miliarde de lei la data de 11 noiembrie 2021.

Societatea utilizează cele mai bune practici de guvernanţă corporativă, transparenţă, responsabilitate si comunicare cu investitorii, recent obţinând ratingul 10 la evaluarea VEKTOR realizată de către Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...