Impact primeşte finanţare UE pentru un centru de afaceri. Acţionarii resping extinderea Greenfield

O firmă unde Impact (IMP) are acţiuni a primit finanţare europeană pentru construcţia unui imobil de birouri de 8.000 metri pătraţi, iar în acelaşi timp dezvoltatorul imobiliar renunţă deocamdată la extinderea proiectului rezidenţial Greenfield, acţionarii respingând proiectul.
Economica.net - lun, 01 apr. 2013, 14:46
Impact primeşte finanţare UE pentru un centru de afaceri. Acţionarii resping extinderea Greenfield

Cererea de finanţare a fost depusă de firma Millenium Consult Invest 2002 , deţinută în proporţie de 45% de Impact Contrator&Developer, iar contractul a fost încheiat pe 27 martie, potrivit unui anunţ al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Impact a anunţat în 2010 că intenţionează să construiască un imobil de birouri de clasa B, destinat firmelor mici şi mijlocii, pentru finanţarea căruia ar fi urmat să utilizeze fonduri structurale. Compania intenţiona să atragă jumătate din suma necesară dezvoltării din fonduri UE.

Proiectul era denumit Business Support Center Greenfield 2, iar lucrările erau programate iniţial să înceapă în luna septembrie a anului 2010.

„Va fi o clădire de birouri de 8.000 de metri pătraţi, pentru care există deja autorizaţia de construcţie. Finanţarea de Uniunea Europeană va asigura jumătate din investiţia totală”, a declarat agenţiei MEDIAFAX, Ştefan Gheorghiu, managing director al companiei.

În acelaşi timp, acţionarii dezvoltatorul imobiliar au respins planul fazei a doua a complexului rezidenţial Greenfield, care viza construcţia a 25.000 metri pătraţi de locuinţe „multifamiliale”, o zonă de agrement şi un parc de 38.000 metri pătraţi.

Prezentarea şi aprobarea direcţiei planului de dezvoltare pentru etapa a doua a proiectului din Greenfield a fost discutată în AGA din 29 martie.

Impact, companie fondată de omul de afaceri Dan Ioan Popp, a dezvoltat până în prezent circa 2.000 de locuinţe pe piaţa locală, cel mai mare proiect al companiei fiind ansamblul re­zi­denţial Greenfield din zona Băneasa, unde au fost realizate circa 750 de aparta­mente şi în care compania mai deţine teren pentru 3.000-4.000 de unităţi.

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, patronul centrului comercial Doraly şi cel mai mare acţionar al SIF Muntenia (SIF4), a devenit cel mai important acţionar al Impact, cumpărând săptămâna trecută 23,22% din acţiunile companiei, cu 6,4 milioane lei (1,4 milioane euro). Acţiunile au fost cumpărate printr-o tranzacţie specială de vânzare la ordin, prin care Biroul Executorilor Judecătoreşti Asociaţi Lex a vândut pachetul de 26,13% din acţiunile Impact Developer & Contractor deţinut de fondatorul dezvoltatorului imobiliar Dan Ioan Popp şi de Carmen Săndulescu. Pachetul din titlurile Impact a fost format din participaţia lui Popp (16,48%) şi a lui Săndulescu (9,65%).

Alături de Dan Ioan Popp, Săndulescu a dezvoltat compania Impact.

În acţionariat se regăseşte şi compania de administrare a investiţiilor East Capital, care deţine prin firma Salink Limited, din Cipru un pachet de 10,1% din acţiuni şi Adrian Andrici, cu 10,69%.

Acţiunile Impact, listate la BVB, au fost tranzacţionate joi la 0,147 lei/ unitate. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 29,18 milioane lei (6,6 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...