Impact vrea să construiască un parc şi 25.000 mp de locuinţe în a doua fază din complexul Greenfield

Impact Developer&Contractor (IMP) vrea să înceapă dezvoltarea celei de-a doua etape a proiectului Greenfild din zona Băneasa, constând într-o suprafaţă construită desfăşurată de 25.000 metri pătraţi de locuinţe "multifamiliale", o zonă de agrement şi un parc de 38.000 metri pătraţi.
Economica.net - vin, 22 feb. 2013, 16:21
Impact vrea să construiască un parc şi 25.000 mp de locuinţe în a doua fază din complexul Greenfield

Prezentarea şi aprobarea direcţiei planului de dezvoltare pentru etapa a doua a proiectului din Greenfield va fi discutată în AGA, programată pentru 29 martie, se menţionează în convocatorul transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Contactat de agenţia MEDIAFAX, Ştefan Gheorghiu, managing director al companiei, a menţionat că proiectul va fi construit într-o perioadă de trei ani, de la obţinerea tuturor autorizaţiilor şi a avizelor. El nu a oferit detalii legate de proiect.

La aceeaşi dată este convocată şi o adunare extraordinară a acţionarilor, unde se va discuta, printre altele, aprobarea restructurarii a trei credite, inclusiv garanţiile, obţinute de Impact de la Banca Românească şi Piraeus Bank, în 2007, respectiv 2006.

Impact, companie fondată de omul de afaceri Dan Ioan Popp, a dezvoltat până în prezent circa 2.000 de locuinţe pe piaţa locală, cel mai mare proiect al companiei fiind ansamblul re­zi­denţial Greenfield din zona Băneasa, unde au fost realizate circa 750 de aparta­mente şi în care compania mai deţine teren pentru 3.000-4.000 de unităţi.

Compania a anunţat săptămâna trecută că a vândut 100 de locuinţe şi că a realizat veni­turi de 28,1 milioane de lei şi pierderi de 38,8 milioane de lei, conform stan­dardelor IFRS.

Valoarea locuinţelor şi a loturilor de teren contractate în 2012 a fost cu 15% mai mare decât în 2011, însumând 31,6 milioane lei, dintr-un portofoliu total de terenuri şi construcţii de peste 370 milioane lei. În afară vânzărilor de locuinţe şi loturi de teren, Impact a avut şi venituri provenite din valorificarea stocurilor şi activelor mobile fără mişcare, în sumă de aproximativ un milion de lei, se arată într-un comunicat al dezvoltatorului imobiliar.

„În a doua jumătate a anului 2012 am revizuit întreaga strategie de valorificare a portofoliului (…). Ne-am propus pentru 2013 o creştere cu circa 360% a suprafeţelor de loturi tranzacţionate şi o creştere cu circa 27% a vânzărilor de locuinţe”, a declarat în comunicat Ştefan Gheorgiu, managing director al companiei.

Cel mai mare acţionar al companiei este Dan Ioan Popp, cu 16,5% din titluri. În acţionariat se regăseşte şi compania de administrare a investiţiilor East Capital, care deţine prin firma Salink Limited, din Cipru un pachet de 10,1% din acţiuni şi Adrian Andrici, cu 10,69%.

Mai multe fonduri de investiţii străine au cumpărat în ultimii ani pachete de acţiuni de la Popp şi controlează împreună peste 50% din acţiuni, astfel că pot să-şi impună strategia de conducere a firmei.

Acţiunile Impact, listate la BVB, au fost tranzacţionate vineri la 0,136 lei/ unitate. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 26,9 milioane lei (6,14 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar 19.04.2021
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar 19.04.2021
Euro a crescut la 4,93 lei, pe piaţa interbancară, la începutul acestei zile. După ora 8, moneda europeană a revenit la 4,9260 lei, dar a rămas peste maximul istoric....
Doar 31.000 de oameni s-au asigurat voluntar la pensia publică. Cel mare venit asigurat facultativ la pilonul I e de 75.000 de lei pe lună
Doar 31.000 de oameni s-au asigurat voluntar la pensia publică. Cel mare venit asigurat facultativ la pilonul I e de 75.000 ...
Numai circa 31.000 de oameni s-au asigurat voluntar la sistemul public de pensii fie ca să obţină pensie pentru limită ...
Schimbarea furnizorului de energie electrică: ce economii la factură pot face românii comparativ cu ceilalți europeni
Schimbarea furnizorului de energie electrică: ce economii la factură pot face românii comparativ cu ceilalți europeni
Momentan, economiile la factură care pot fi făcute de consumatorii români la schimbarea furnizorului sunt mici față ...
Cum au schimbat pesta porcină și pandemia piața alimentară. Importăm și carne și animale vii
Cum au schimbat pesta porcină și pandemia piața alimentară. Importăm și carne și animale vii
Din 2016, ultimul an în care România a fost liberă de pesta porcină africană, cantitatea de carne de porc importată ...