1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

News

Implementarea sistemului integrat de apărare cibernetică la MAI , blocată de CNSC

Licitaţia organizată de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pentru implementarea unui sistem de apărare cibernetică la nivelul ministerului de resort prin Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă a fost suspendată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). Contractul a cărui atribuire a fost blocată de CNSC este estimat la peste 17,56 de milioane de lei şi va fi finanţat prin fonduri structurale.

Ministerul Afacerilor Interne a demarat în februarie licitaţia pentru atribuirea unui contract care vizează cumpărarea şi implementarea unui sistem integrat (la nivel de concept, de arhitectură hardware şi software) de apărare cibernetică.

La câteva zile de la anunţarea licitaţiei, Firma SC Urbarex SRL din Bucureşti a contestat la CNSC documentaţia de atribuire emisă de MAI, în calitate de autoritate contractantă în această licitaţie.
Consiliul a decis ieri suspendarea procedurii până la soluţionarea fondului cauzei, ca urmare a contestaţiei firmei SC Urbarex SRL.


De ce vrea MAI un sistemul integrat de apărare cibernetică
Obiectivul general al achiziţionării şi implementării unui sistem de apărare cibernetică la nivelul Ministerului Afacerilor Interne este asigurarea unui mecanism unitar de reacţie şi răspuns la incidente de securitate la sistemele informatice din cadrul ministerului de resort.
Punctual, sistemul de apărare cibernetică va asigura suportul logistic necesar pentru prevenirea, detectarea şi soluţionarea incidentelor de securitate şi a atacurilor informatice, va îmbunătăţi procesul decizional la nivelul MAI privind gestionarea şi modul de intervenţie asupra incidentelor de securitate la nivel naţional şi regional, va îmbunătăţi politicile de protecţie a informaţiilor din spaţiul cibernetic şi procedurile de lucru în zona securităţii informaţionale la nivelul MAI.

Care sunt coordonatele licitaţiei pentru sistemul integrat de apărare cibernetică, suspendată de Consiliu

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat licitaţia pentru atribuirea contractului de implementare a unui sistem de apărare cibernetică pe 8 februarie 2013, potrivit anunţului de participare publicat în SEAP.
Contractul se va derula pe parcursul a opt luni, începând de la data atribuirii şi este estimat la 17,56 de milioane de lei, fără TVA.
Proiectul va fi co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013.
Banii vor fi direcţionaţi în achiziţionarea de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI a unui sistem integrat la nivel de concept, de arhitectură hardware şi software de apărare cibernetică.


Contractul urma să fie atribuit prin licitaţie deschisă în baza criteriului "cel mai mic preţ".
Pe 9 aprilie, MAI urma să deschidă ofertele primite pentru acest contract.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO