1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Importator: 70% din cantitatea totală de peşte vândută în România constă în peşte sălbatic, iar restul de 30% provine din acvacultură

Importatorul şi distribuitorul de produse din peşte şi fructe de mare Alfredo Seafood a anunţat, joi, că aproximativ 70% din cantitatea totală de peşte vândută în România constă în peşte sălbatic, iar restul de 30% provine din acvacultură, potrivit News.ro.

11 iul, 2019 | News.ro

Compania apreciază că 8% din cele aproximativ 70.000 tone de peşte oceanic sălbatic, vândute anual pe piaţa autohtonă, reprezintă peşte certificat MSC (Maritime Stewardship Council).

Certificarea MSC se acordă doar peştelui sălbatic, pescuit şi procesat în mod sustenabil şi se atribuie atât pentru activităţile de pescuit, cât şi pentru depozitare, procesare şi ambalare.

"Atestarea MSC nu este uşor de obţinut, pentru că trebuie îndeplinite nişte standarde foarte stricte. Apele de unde provine peştele trebuie să fie curate, ambarcaţiunile şi echipajele trebuie să fie la rândul lor certificate. Companiile care cumpără, transportă, prelucrează şi ambalează acest peşte au nevoie la rândul lor de certificare MSC, iar toate acestea duc la creşterea preţului care ajunge la raft, cu circa 10 – 15%. Desigur, atestarea MSC este o garanţie a calităţii deosebite a produsului, dar cerinţele care trebuie îndeplinite sunt riguroase şi cred că acesta este motivul pentru care doar 8% din peştele sălbatic care poate fi cumpărat în România, în prezent, are această certificare", explică Mihai Cristian Dărmănescu, fondatorul Alfredo Seafood, potrivit News.ro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO